Belföld

Hadházy Ákos otthonába érkezhetnek a konzultációs ívek

Hadházy Ákos saját otthonába érkezhetnek a nemzeti konzultációs ívek, hiszen alapítványát családi házába jegyeztette be - derítette ki a Hír TV. Stábjuk szombaton felkereste az alapítvány hivatalos címét, ahol Hadházyék éppen születésnapot ünnepeltek. A megadott postafiók pedig egy balliberális újságíróhoz és férjéhez köthető.

Hadházy Ákos otthonába érkezhetnek a konzultációs ívek
Hadházy Ákos saját házába jegyeztette be alapítványát, melynek nevében várja a konzultációs íveket
Fotó: MH/Katona László

Mi ugyan pénteken írtunk róla, a balliberális média viszont napok óta tagadja az összefonódást Hadházy Ákos és egy magát függetlennek nevező újságíró között. A Hír TV a Magyar Posta nyilvános postafiók-keresőjének segítségével találta meg a kapcsolatot. A keresőbe beírták azt a számot, ahová a politikus a nemzeti konzultációs íveket várja, erre a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány nevét kapták meg, és egy hozzá tartozó címet házszámmal és egy lakás címével együtt.

Ez a Lövölde tér 2/A földszint 2. Így jutottak el az épületig, amelyben a szintén nyilvános cégadatok szerint, feltűnt a 24. hu újságírója, Kovács-Angel Marianna és férje Kovács Áron, akiről kiderült, hogy Hadházy alapítványának kurátora.

Kovács Áron azt állítja, hogy otthonában zavarta meg a csatorna stábja, pedig a kurátor maga adta meg vállalkozása címét a postán, saját lakását így politikai és gazdasági célokra használja. A nemzeti adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila a Média1-nek erről azt nyilatkozta: ha valakinek a lakcímén vállalkozás van bejegyezve, akkor az ingatlanról akár drónfelvétel is készíthető.

Hadházy Ákos alapítványának hivatalos bírósági adatlapja szerint a bejegyzett cím szekszárdi.

A Hír TV alapítvány székhelyét kereste fel, ott azonban Hadházy Ákost találták, kiderült ugyanis, hogy az alapítvány székhelyének saját családi otthonának címét adta meg. A botrányairól elhíresült képviselő nem kívánt nyilatkozni, azonban telefonnal - a tévéstáb kérése ellenére - rögzítette a rövid beszélgetést, amelyet később közösségi oldalán is megosztott.

A látottak alapján arra is választ várt volna a Hír TV, hogy miért saját otthonában gyűjti a konzultációs íveket. A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság elnöke szerint felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját, ha az alapítvány nem tesz közzé tájékoztatót arról, hogy mi lesz a hozzájuk érkező íveken szereplő adatokkal.

Péterfalvi Attila azt is hozzátette: több beadvány is érkezett már a hatósághoz a Hadházy Ákos akciójával kapcsolatban. Ahogy arról korábban szintén beszámoltunk: egy másik ügyben már megbüntették a politikust, mert nem kezelte megfelelően az összegyűjtött adatokat, emiatt a hatóság 1 millió forintra büntette.

Kapcsolódó írásaink