Belföld

„A baloldal kormányzása alatt teljes létbizonytalanságban tartotta a szociális dolgozókat”

A baloldal kormányzása alatt teljes létbizonytalanságban tartotta a szociális a dolgozókat, évekre befagyasztották a bérüket és még el is vettek tőlük egy havi bért - közölte a Fidesz szombaton az MSZP-s Korózs Lajos nyilatkozatára reagálva.

„A baloldal kormányzása alatt teljes létbizonytalanságban tartotta a szociális dolgozókat”
A kamuvideós Korózs ismét a kormányt támadta
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A mostanában leginkább az álmentősös kamuvideója miatt a hírekbe került Korózs, aki egyben az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke is, szombati online sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy az ágazat valamennyi dolgozója kapja meg az 500 ezer forintos egyszeri támogatást november 12-én, a szociális munka napján.

Egyúttal arra szólította fel az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy kezdjen bérfejlesztési tárgyalásokat az ágazat érdekvédelmi szervezeteivel.

Erre a Fidesz úgy reagált, hogy 2010 óta több mint duplájára emelkedett a szociális dolgozók átlagbére és az a kormány célja, hogy folytassák a béremelést.

Kapcsolódó írásaink

Tagadja a kamuvideós Korózs indulását Pikó

ĀSorra jelentik föl a szolgáltatók a baloldali álvideó korábbi „hősét”, az ellenzék álmentősét, ám a belső vizsgálat eredményéről a szocialisták szemérmesen hallgatnak