Belföld

Közlekedési balesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes képviselő

Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője - közölte a Fidesz-frakció.

Közlekedési balesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes képviselő
A Fidesz saját halottjának tekinti a politikust
Fotó: Facebook

A képviselőcsoport a politikust saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában.

A rendőrségi honlapon elérhető információk alapján a baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen, a Honvéd utcában történt.

Egy nő a gépkocsijával megfordult, és a manőver közben összeütközött a motorral közlekedő politikussal, aki az MTI információi szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt képviselőről Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett közösségi oldalán. 

Drága Barátom, Isten Veled – írja a kormányfő.

Objektum doboz

Az Országgyűlés honlapján elérhető életrajza szerint Koncz Ferenc 1959-ben született.

Főiskolai tanulmányait 1983 és 1987 között végezte, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika-fizika szakán tanult, majd szerzett tanári diplomát.

1990-2010. között önkormányzati képviselőként dolgozott Szerencsen, 2010-2018. között ő volt a város polgármestere és a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

2002-2006. között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja, majd 2006-2010. között a megyei közgyűlés oktatási, kulturális és szociális ügyekért felelős alelnöke volt.

Az 1998-2002-es ciklusban a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, a 2004-2006-os ciklusban pedig a Fidesz országos listájáról került be a parlamentbe. A 2010-2014-es ciklusban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 11-es számú választókerületből szerzett egyéni mandátumot. 2018-ban a  megye 6. választókerületében nyert.

Koncz Ferenc 2001-ben Tokaj Pro Urbe díjat kapott, Szegilong község és a felvidéki Rozsnyó díszpolgára, 2016-ban megkapta az Év Polgármestere kitüntetést.

Felesége közgazdász, három gyermekük született.