Belföld

Harcostársa segítette ki Baranyit

Ferencváros polgármesterének előterjesztésére a múlt heti képviselő-testületi ülésen azonnali hatállyal felmentették az országos hajléktalanfoglalkoztatási mintaprogramot végző önkormányzati cég, a Feszofe Kft. igazgatóját – írtuk meg. Csakhogy Baranyi Krisztina arról már nem gondoskodott, hogy új ügyvezetőt nevezzenek ki, így jelenleg nincs aláírásra jogosult személy, ezért veszélybe került a munkabérek kifizetése is.

Harcostársa segítette ki Baranyit
Baranyi Krisztina
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Százhúsz dolgozó maradhatott volna munkabér nélkül, többségében hajléktalan, illetve megváltozott munkaképességű emberek. A helyi Fidesz felszólította a polgármestert, hogy haladéktalanul intézkedjen, a „munkáját pedig végezze törvényesen, azt ne a bosszú inspirálja, hiszen most is látszik, hogy ezzel emberek mindennapi megélhetését sodorja veszélybe„.
A jelek szerint tegnap Baranyinak sikerült megoldania a helyzetet, mégpedig a vagyonkezelő cég közreműködésével, úgy, hogy a FEV IX. Zrt. rövid távú kölcsönt nyújt a Feszofe Kft.-nek a bérek kifizetésére.

Információink szerint azonban a kölcsönügylet meglehetősen zavaros, mivel a szükséges összegnek csupán töredékét adja át valójában a FEV IX. Zrt., készpénzben, hogy abból a bankszámlával nem rendelkező munkavállalókat ki tudja fizetni a Feszofe, a „kölcsön” nagy részét a FEV IX. elutalja közvetlenül a Feszofe dolgozóinak – a megkapott lista alapján. Ezzel a megoldással viszont komoly adatvédelmi problémák lehetnek, hiszen a dolgozók adatait kiadták egy másik cégnek a polgármester utasítására.

A FEV IX. Zrt. igazgatósági ülésén a javaslatot Pataki Márton, a vagyonkezelő igazgatóságának elnöke tette meg, így sietett tehát a régi harcostárs segítségére. Emlékezetes: miután Baranyi azt ígérte, nem haveri alapon oszt majd pozíciókat, többi „elvtársát„ is vezető tisztségbe segítette, így például a szintén az Együttből érkezett Patakit, aki pályáztatás nélkül kapta meg a vagyonkezelő vezetését, ténykedését pedig azzal kezdte, hogy január elsejével, a káoszt és milliós napi veszteséget okozó új parkolási rendszer bevezetésekor egy hónapra szabadságra ment. Pataki még a választási kampányban közösségi oldalán azt írta: „Ígérjék meg, hogy a törvényesség hatá­ráig az önkormányzatok minden erőforrását a kormány elleni küzdelemre fogják felhasználni.”

Kapcsolódó írásaink

Ferencvárosban is bomlik a baloldal

Ā„Koncepciós pert” folytatott Baranyi Krisztina, bár az érintett, hajléktalanokat foglalkoztató cég átvilágítása az ügyvédek szerint még a feljelentéshez sem elegendő