Belföld

Eltiltották a lapszerkesztéstől az Orbán-interjú meghamisítóját

Másodfokon súlyosabb büntetést kapott a Veszprémi Napló korrábbi munkatársa, aki a vád szerint meghamisította az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült, Fejér Megyei Hírlapban megjelent interjút.

Eltiltották a lapszerkesztéstől az Orbán-interjú meghamisítóját
Fotó: mh

F. Gábort jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték – első fokon 240 ezer forintos büntetést szabtak ki –, továbbá három évre a foglalkozásától, a lapszerkesztéstől is eltiltották, erősítette meg a Veszprémi Törvényszék a Magyar Hang értesülését.

F. Gábort – aki végig tagadta a bűncselekmény elkövetését – információs adat megsértésének bűntettében mondták ki bűnösnek. A bíróság szerint ő hamisította meg a 2016. december 24-én megjelent kormányfői interjút, ő írt bele olyan szövegeket az interjúba, amelyeket a miniszterelnök nem mondott.

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: Nem zárható ki a szigorítás

ĀBár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz - A Kaleta-ügyről: gyomorforgató és elfogadhatatlan, ami a lehető legszigorúbb ítéletért kiált + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom