Belföld

Hajléktalan és megváltozott munkaképességű emberek maradhatnak fizetés nélkül Baranyi bosszúja miatt

Amint azt megírtuk, Ferencváros balliberális összefogással hatalomba segített polgármestere, Baranyi Krisztina az általa elvégeztetett átvilágítás megállapításaira hivatkozva a múlt heti képviselő-testületi ülésen elérte, hogy azonnali hatállyal felmentsék az országos hajléktalan-foglalkoztatási mintaprogramot folytató önkormányzati cég, a Feszofe Kft. ügyvezető igazgatóját. 

Hajléktalan és megváltozott munkaképességű emberek maradhatnak fizetés nélkül Baranyi bosszúja miatt
Baranyi Krisztina
Fotó: MH

A lapunk birtokába került dokumentumok alapján az átvilágítás eleve koncepciózus volt, a vizsgálati jelentés hemzseg a feltételezésektől, a „súlyos szabálytalanságokról" szóló, ámde bizonyítatlan állításoktól. Baranyi azonban az ülésen kijelentette, az ügyvezetőnek „már most börtönben a helye", az azonnali hatályú felmentés esetleges költségeiről pedig közölte, „akár kétszázmilliót is megérne" neki Sebők Endre eltávolítása.

Csakhogy, mint kiderült, Baranyi elvakult gyűlöletének árát először is a Feszofe dolgozói fogják „megfizetni". Az igazgatót ugyanis úgy sikerült felmentetnie a polgármesternek, hogy nem neveztek ki helyette új vezetőt, így jelenleg nincs aláírásra jogosult személy, megállt az ügyintézés, tehát – többek között – a munkabéreket sem lehet átutalni. Így a szociális foglalkoztató cég százhúsz dolgozója maradhat fizetés nélkül, többségében hajléktalan, illetve megváltozott munkaképességű emberek.

Fidesz: Baranyi Krisztina személyes bosszúja miatt a dolgozók fizetése került veszélybe

Ép ésszel felfoghatatlan, miként tehetett javaslatot olyan felelőtlen döntés meghozatalára Baranyi Krisztina polgármester, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat egyik gazdasági társasága dolgozóinak fizetése veszélybe kerüljön. Éppen azoké, akik a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején a frontvonalban dolgoztak a kerületi lakosokért - írta a lapunkhoz eljuttatott közleményben a ferencvárosi Fidesz.  

Kiemelik, hogy a múlt heti ferencvárosi képviselő-testületi ülésen Baranyi Krisztina polgármester – feltehetően bosszú inspirálta – kezdeményezésére a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft. (FESZOFE) vezetőjét azonnali hatállyal leváltották. Így ma nincs vezetője a FESZOFE Kft-nek. Baranyi Krisztina, mint előterjesztő ugyanis nem tett javaslatot az új vezető személyére, ezért a FESZOFE működése a törvényesség szélére sodródott. Így kétséges az is, hogy a FESZOFE munkatársai – megváltozott munkaképességű és hajléktalan dolgozók – időben megkapják havi fizetésüket.

A közleményben felszólítják Baranyi Krisztina polgármestert, hogy haladéktalanul intézkedjen, hogy a dolgozók a szokásos időben megkapják fizetésüket. 

A munkáját pedig végezze törvényesen, azt ne a bosszú inspirálja, hiszen most is látszik, hogy ezzel emberek mindennapi megélhetését sodorja veszélybe - zárta közleményüket a Fidesz. 

Kapcsolódó írásaink

Ferencvárosban is bomlik a baloldal

Ā„Koncepciós pert” folytatott Baranyi Krisztina, bár az érintett, hajléktalanokat foglalkoztató cég átvilágítása az ügyvédek szerint még a feljelentéshez sem elegendő