Belföld

A szabályok betartásával csökkenthetjük a második hullám intenzitását

Az egészségügyi dolgozók bérkérdéséről és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további lépésekről is beszélt Kásler Miklós a Miniszteri percek című videósorozatának legfrissebb részében.

A szabályok betartásával csökkenthetjük a második hullám intenzitását
Miniszteri percek Kásler Miklóssal
Fotó: Facebook

Mint az a videóban elhangzik, Ungár Péter képviselő először egy országos körútra, majd pedig egy nyilvános beszélgetésre invitálta az emberi erőforrások miniszterét.

Ez egy politikai jellegű akciónak ígérkezik. A szociális ágazat munkáját én rendkívül nagyra becsülöm, a képviselő úr pedig azt próbálja a számba adni, amit én soha nem mondtam, nem is gondoltam: hogy ne adnánk meg a kellő tiszteletet és kellő anyagi megbecsülést a szociális ágazatnak – emelte ki Kásler Miklós.

Objektum doboz

Nyilvánvaló, hogy senki nem gondolja azt, hogy a jelenlegi fizetések elérnék az optimálisat, de azt tudom mondani, hogy az utóbbi időszakban öt éven keresztül minden évben valamilyen címen vagy valamilyen jogon az itt dolgozók fizetése emelkedett, és elérte a 2010-es fizetésük 114 százalékát – tette hozzá.

Kiemelte, az elkövetkezőkben is számíthatnak az ágazat dolgozói hasonló béremelésekre, amely azonban mindig a gazdaság teljesítőképességétől függ. A kormány a következő időszakra is lényegesen megemelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának minden ágazatának a költségvetését.

Halálos vírus terjed a világban. Múlt héten csütörtökön ülésezett az operatív törzs, hogy a készenléti állapot fenntartása mellett további intézkedéseket hozzon annak érdekében, hogy a fertőzés magyarországi ismételt megjelenését még időben járványügyi módszerekkel megakadályozzuk – mondta.

Kiemelte, senki nem tudja megmondani pontosan, hogy lesz-e a vírusnak második hulláma és ha lesz, az milyen intenzitású. Jóslásokba bocsátkozni felelőtlen dolog, erre nem lehet egy ország állampolgárainak életének és egészségének a védelmét alapozni. Megvannak a saját módszereink, amelyekkel 2-3 hétre előre mindig  nagyon pontosan megbecsültük a következő időszak történéseit. Most is ez történik.

Ha a lakosság fegyelmezetten viselkedik, mi pedig változatlanul pontos döntéseket hozunk, akkor jelentősebb második hullámra nem számíthatunk – hívta fel rá a figyelmet a miniszter, hozzátette, rendkívül lényeges, hogy az eddigi tapasztalatok alapján tartsuk be a szabályokat, hiszen a járványnak még nincs vége.

Kapcsolódó írásaink