Belföld

A baloldali Hírklikket teszi felelőssé a lobbista a csúsztatásokért

A baloldali kötődésű Hírklikk az álmentős videó után újabb, hangzatos állításokat tartalmazó interjút közölt: Németh Károly, a Norcros Hungary Kft. állítólagos tanácsadója azt állította a portálnak, hogy már hazánkban is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, csakhogy a magyar egészségügyi vezetők inkább a korszerűtlen gépeket vásárolják meg, mert az olcsó, korszerű eszközökön nem tudnak pénzt keresni. Az M1 híradójának nyilatkozva Németh viszont már arról beszélt, hogy a Hírklikk pontatlanul idézte a szavait - írja a Magyar Nemzet.

A baloldali Hírklikket teszi felelőssé a lobbista a csúsztatásokért
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Németh Károly állítólag kereste az egészségügyi államtitkárt is, de nem fogadták. A Magyar Nemzet értesülései szerint azonban sem Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, sem pedig Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár nem kapott írásos megkeresést az említett cégtől és Németh Károlytól.

Németh azt is állította, a Norcros Hungary Kft. kínai maszkot importált a magyar állammal együtt, s akkor is ott volt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök átvette a védőeszközöket, s szerinte négy olyan átvétel volt, amikor „miután nagy csinnadrattával bemutattak a magyar népnek”, ki sem csomagolták a szállítmányt, amely „ment tovább egy másik országba”.

Ennek az állításnak a hitelességét megkérdőjelezi a tény, hogy a Norcros Hungary Kft.-t idén május 11-én alapították, a Németh által említett miniszterelnöki maszkátvétel időpontja pedig március 24-e volt.

Németh Károly mindezt követően az M1-en vasárnap este azt nyilatkozta: a Hírklikk pontatlanul idézte a szavait, és azt mondta, ő soha nem állította, hogy az általa megkeresett szakemberek közül mindenki méltatta a kínai tesztberendezést. Németh Károly ekkor már azt is tagadta, hogy a gépet az országos tiszti főorvos látta és dicsérte volna. (Ugyanis a Hírklikkben olvasható szöveg szerint Németh Károly az országos tiszti főorvost is megemlítette, arról beszélve, hogy Müller Cecília is azok között volt, akik állítólag „el voltak ájulva” a műszertől.)

Mint mondta, a félreértéseket majd maga fogja elintézni a Hírklikkel.

Arra a riporteri kérdésre válaszolva, hogy volt-e csúsztatás a Hírklikk cikkében, azt válaszolta, hogy sajnálatosan igen.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Meghalt Ennio Morricone

ĀA legendás filmzenék komponistája hétfő hajnalban, egy római klinikán 91 évesen hunyt el