Belföld

Ismét több magyar intézmény került be a világ legjobb ötszáz egyeteme közé

Nemzetközi rangsor, előkelő helyezések

A kormány célja a kor kihívásainak, a gazdaság és a társadalom elvárásainak megfelelő és a világszínvonal felé törekvő felsőoktatási rendszer, ennek a törekvésnek az eredménye, hogy újabb nemzetközi listán értek el magyar egyetemek előkelő helyezést: az Academic Ranking of World Universities (ARWU) toplistájára került fel több magyar egyetem – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára közösségi oldalán.

Ismét több magyar intézmény került be a világ legjobb ötszáz egyeteme közé
Schanda Tamás
Fotó: MH/Purger Tamás

Az ARWU szakterületi rangsor 54 területet értékel, a világ ötszáz legjobbja közé idén a vizsgált négyezer egyetem közül végül kilencven ország ezernyolcszáz intézménye került be. Matematika területen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE); fizikatudományban az ELTE, a Debreceni Egyetem és Szegedi Tudományegyetem; biológiai szakterületen az ELTE és a Semmelweis Egyetem; az orvostudományi területen belül az állatorvostudományban a Szent István Egyetem és az Állatorvostudományi Egyetem; klinikai orvostudományban a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem; egészségügyben a Pécsi Tudományegyetem; orvostechnológiában a Semmelweis Egyetem; gazdasági területen és politikatudományban a Corvinus Egyetem került fel a listára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom