Belföld

Ismét elképesztő hazugsággal próbál bekerülni a hírfolyamba a DK

Ismét elképesztő hazugsággal próbál bekerülni a hírfolyamba Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, és közben mérhetetlen tájékozatlanságáról ad tanúbizonyságot - írta Emberi Erőforrások Minisztériuma a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 

Ismét elképesztő hazugsággal próbál bekerülni a hírfolyamba a DK
Bősz Anett
Fotó: MH/Purger Tamás

A DK állításával ellentétben ugyanis a köznevelésért felelős államtitkár végig nyíltan beszélt a mártélyi iskolával kapcsolatban. A településről érkező delegáció tagjainak őszintén elmondta, a mártélyi iskolával elsősorban az a probléma, hogy a helyi szülők nem oda íratják a gyermekeiket: a településen élő 14 elsős korú gyermekből mindösszesen 5 főt írattak be a mártélyi iskolába, és ez folyamat már évek óta ismétlődik. Ilyen körülmények között az iskola további fenntartása szakmai szempontból nem volt megalapozott, és ezt az államtitkár a szülők tudomására is hozta. A mártélyi delegáció látogatásakor viszont a település polgármestere tájékoztatta arról a köznevelésért felelős államtitkárt, hogy a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola telephelyet létesítene Mártélyon.

Államtitkár jelezte, hogy az ilyen ügyekben a kormányhivatal jár el, a minisztérium azonban ebben szívesen segít, a jelenleg a tankerület vagyonkezelésében lévő épületet is rendelkezésre bocsátják, a tankerület az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot meg is tette. Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola fenntartója végül elállt ettől a szándékától, ehhez azonban a tárcának semmi köze - emelte ki az EMMI. Továbbá felszólítják a Demokratikus Koalíciót, hogy kérjen bocsánatot és legközelebb tájékozódjon, mielőtt hazugságot állít.

A minisztérium kiemeli, hogy az átszervezést követően egyébként senki sem veszíti el az állását, a tankerület valamennyi munkavállalót tovább foglalkoztatja, a gyerekeket pedig szervezetten utaztatják majd, és az új iskolájukban magas színvonalú oktatásban részesülhetnek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom