Belföld

Fidesz: A baloldal az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadja

A szocialisták a járvány kezdete óta csak hátráltatják a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezést. Az összefogás helyett egy kamuvideót gyártottak – írja a Fidesz lapunkhoz megküldött közleményében, amelyben Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára reagálnak.

Fidesz: A baloldal az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadja
Korózs szeret fenyegetőzni, ám a felelősségvállalás neki sem megy
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Elképesztő, hogy nem képesek támogatni a 2021-es költségvetést, ami biztosítja, hogy a magyar gazdaság a járvány okozta károkból helyre tudjon állni, mindezt a járványügyi készültség fenntartása mellett – írják a közleményben. 

Hozzáteszik, a jövő évi költségvetés a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3 ezer milliárd forintot biztosít és több pénz lesz az egészségügyi és a szociális szektorra, az oktatásra és az önkormányzatokra, valamint megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Kiemelik, a baloldali kormányok ezzel ellentétben tönkretették a magyar gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, megszorítást megszorításra halmoztak, elvettek egy havi nyugdíjat és kivéreztették az egészségügyet is.

Kapcsolódó írásaink