Belföld

Befolyás és gazdasági erő

A baloldal oligarchái lényegében az egész magyar közéletet behálózzák, gazdasági erejük, politikai kapcsolataik révén jelentős befolyást gyakorolnak az ellenzéki sajtóra, a véleményformáló elitre, vagyis az egész hazai nyilvánosságra – számolt be összeállításában a Magyar Nemzet.

Befolyás és gazdasági erő
Másfél milliárdot vettek ki a Central Médiacsoportból
Fotó: Facebook/Centrál Médiacsoport

Mint írták, egy ilyen pénzember Varga Zoltán, aki nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a tulajdonában lévő Central Médiacsoport Zrt.-nél a koronavírus-járványra hivatkozva jelentősen csökkentette az újságírók fizetését, miközben mintegy másfél milliárdos osztalékot vett fel.

Különös fénytörést ad a történteknek, hogy Varga többször is nyilatkozott arról a felelősségről, amelyet azok az emberek jelentenek számára, akik a cégei­nél dolgoznak. „Nálam van majdnem kétezer dolgozó áttételesen, ami óriási felelősség, ez kétezer család. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ezt a felelősséget föl is vállaljuk” – fogalmazott korábban a pletykagyárosként is emlegetett milliárdos az akkor még Simicska Lajos tulajdonában levő, ellenzéki irányultságú Hír TV-ben.

Érdekesség, hogy a magát egyébként politikailag függetlennek valló Varga Zoltán neve felmerült a Panama-iratok botrányában is, a hozzá kapcsolódó cégháló több tagjában feltűnt egy Dorel Securities nevű, Panamavárosban bejegyzett cég. Az ­Origo 2016-os cikke szerint Varga Zoltán két offshore hátterű cégben töltött be vezető pozíciót, az Adaimmo Ingatlanforgalmazó Kft.-ben, valamint a Hybrid Logistics Kft.-ben volt ügyvezető.

Kapcsolódó írásaink