Belföld

Négy kerületben is felfüggesztette az útépítési terveket a Fővárosi Önkormányzat

Az összes útépítési tervet „lehúzták” négy budapesti kerületben, mert a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja ezeket - mondta Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Négy kerületben is felfüggesztette az útépítési terveket a Fővárosi Önkormányzat
Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szatmáry Kristóf elmondta, azok a kerületek, amelyek nem a baloldali „szivárványkoalíció” tagjai, azzal szembesültek, hogy útfelújítási terveik nagy részét felfüggesztették.

A XVI., a XVII., a XXI. és a XXIII. kerületben valamennyi korábban elindított, tehát tervezés alatt lévő vagy már megtervezett nagy útépítést felfüggesztették, mert egy fillért sem kapnak a Fővárosi Önkormányzattól a munkálatokra.

Hozzátette, ezzel voltaképpen 250 ezer ember napi közlekedésének segítéséről mondott le a főváros.

A fővárosban kilenc nem baloldali kerület van. Ezek azonban a budapesti úthálózat felét adják, ehhez képest az összes fővárosi útfelújításra szánt összegből csak 13 százalékot kapnak - mondta Szatmáry Kristóf.
 

Kapcsolódó írásaink

Parkolásügy: Karácsony meghátrált

ĀNincs meg a kellő hozzáértés. A fővárosi várakozási rendszer egységessé tételéhez komoly társadalmi és szakmai egyeztetést kellene elvégezni – mondta lapunknak Láng Zsolt