Belföld

A régi indexesek pénzek eltüntetésével vádolják az újakat

Tovább folytatódik a hetek óta zajló indexes belháború: a régiek és az újak csatájában most a régiek két embere „vitatkozott” az Index jövőjéről a Reaktoron. Egyikük az a Gerényi Gábor, akit Bodolai László kuratóriumi elnök a súlyosan veszteséges és pazarlóan működő lap átalakításával bízott meg, a másik Szily László.

A régi indexesek pénzek eltüntetésével vádolják az újakat
Miközben a balliberális sajtó megpróbálja a hírportál környékén kitört belháborút a kormány beavatkozásaként feltüntetni, sokat elárul a valódi helyzetről, hogy hétfőn a DK fenyegető üzenetet küldött az Index mögött álló üzletembereknek, tanácsadóknak és háttérembereknek
Fotó: MH

Szily alig burkoltan azzal vádolta meg az elmúlt években minden tulajdonost kiszolgáló ügyvédet, Bodolai Lászlót, hogy eltüntette az Index bevételének legalább a felét, olvasható az Origo beszámolójában.

Gerényi Gábor és Szily László vitájának jelentős része öndicsérettel és mások becsmérlésével telt.

A két régi indexes folyamatosan abban versenyzett, hogy melyikük a jobb üzletember és egyben újságíró.

Mindezek mellett a beszélgetés legérdekesebb része az, amikor mindketten arról beszélnek, hogyaz Indexen az elmúlt 10 évben semmilyen változás nem történt, és a szerkesztőség a változtatási szándékokkal szemben direkt fellép, azokat megakdályozza.

A legfurcsább pedig az volt, amikor Szily közölte, hogy publikus adatok azt mutatják: az Index minden vetélytársánál növekedett a hirdetési bevétel - még azoknál is, amelyek egyébként nincsenek jó anyagi helyzetben. Ezért életszerűtlennek tartja azokat az állításokat, melyek szerint a hirdetési bevétel megfeleződött.

Ezzel Szily nem is burkoltan azzal vádolta meg a Spéder Zoltánt, majd Simicska Lajost is kiszolgáló Bodolai Lászlót, hogy a bevételek legalább felét eltüntette.

Kapcsolódó írásaink