Belföld

Már Gödön és Szolnokon is marakodnak a baloldalon

Bomló szivárvány

Végérvényesen megromlott a kapcsolat a gödi koalíciós pártok között, az LMP, a Jobbik és a DK külön frakciót alapít – adta hírül az Azonnali.hu.

Ezzel sem nekik, sem a Momentumnak nem lesz többsége a testületben. Az ügy előzménye, hogy a momentumos polgármester, Balogh Csaba bejelentette, hogy leváltja LMP-s és DK-s alpolgármestereit, mire a két párt és a Jobbik közölte: külön frakciót alapítanak. Szolnokon is felbomlott a szivárványkoalíció, a Szolnoki Többség – a Jobbik, DK, MSZP, Momentum, Szolidaritás nyolc önkormányzati képviselője – már kisebbségben van a 18 fős testületben, miután két politikus, Ligeti József és Fajcsák Károly kilépett a baloldali képviselőcsoportokat tömörítő frakciószövetségből. Ligeti azzal indokolta távozását, hogy a baloldali politikusok választási ígéreteik ellenére belső körben osztogatják a pozíciókat, nem Szolnok érdekeit tartják szem előtt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom