Belföld

Kiélezett helyzetben a magyar nemzet mindig nagy teljesítményre képes

A magyar egészségügy két évszázada nagyon elkötelezett, emberbarát, a segítő szándékot előtérbe helyező tevékenységet folytat a magyar nemzet javára – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere legújabb videóposztjában.

Kiélezett helyzetben a magyar nemzet mindig nagy teljesítményre  képes
Kásler Miklós
Fotó: MH

„Különös próbatételek alakultak ki az elmúlt időkben, ahol természeti katasztrófák esetén, háborúk, forradalmak alatt a magyar egészségügy helytállt. Ilyen időszak volt most a koronavírus-járvány időszaka” - mutatott rá a miniszter, kiemelve: az egészségügyi dolgozókat a magyar társadalom rendkívüli megbecsülése övezte, de a kormány is elismeréssel adózott munkájukért. „Az anyagi lehetőségekhez mérten pénzügyi elismerést is kap az ágazat” - mondta a miniszter.

Kásler hozzátette: ugyanilyen nagyra becsüli a szociális ágazat teljesítményét is, amelynek más körülmények között ugyan, de ugyanazt a szemléletet képviselték, mint az egészségügyi dolgozók. „Ez pluszfeladatokat rótt az ágazatra. Azonban a kiegészítő jövedelmek esetében bizonyos differenciálásra szükség volt, hiszen bármennyire szeretné a kormány, hogy mindenkinek a jövedelmét emeljük meg, ezt csak a gazdasági lehetőségek határáig tudjuk megtenni” - mondta a tárcavezető, aki azt is elmondta: a szociális ágazatban is folyamatosan napirenden van a bérek emelése.

Kiélezett helyzetben a magyar nemzet mindig nagy teljesítményekre volt képes, s így történt ez a koronavírus-járvány idején is, mondta a miniszter. „Jelenleg a magyar tudomány, a magyar egészségtudomány, a magyar járványügy, a magyar kormány és az egész magyar nemzet együttesen vívta ki ezt az elismerést”, amely azt eredményezte, hogy a járvány első fázisát rendkívül kedvező adatokkal sikerült zárni, emelte ki Kásler Miklós.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom