Belföld

Dömötör Csaba: Gyurcsányékat jobban érdekli a hatalom, mint a haza

Balantonőszöd óta semmi nem változott, a DK-t jobban érdekli a hatalom, mint a hazája - hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, miután Gyurcsány Ferenc a kormány nemzetfelfogását bírálta az Országgyűlés kormány által kezdeményezett rendkívüli ülésén.

Dömötör Csaba: Gyurcsányékat jobban érdekli a hatalom, mint a haza
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A bukott miniszterelnök szerint az elmúlt 30 évben a szabad Magyarország történetében nem ártott még politikai erő annyit a magyar nemzetnek, mint a mostani kabinet.

Úgy vélte, a közös nemzeti gondolat nem egyenlő a határon túl, más állam területén élő, magyar nemzetiségű polgároknak adott választójoggal. Szerinte Magyarország akkor volt sikeres, amikor képes volt az európai ügyhöz tartozni.

Dömötör Csaba válaszában azt mondta, a konzervatív politika meghatározását nem Gyurcsány Ferencre bíznák. Hozzátette: ha komolyan gondolná azt, amit mondott, nem mentek volna neki a határon túli magyaroknak, nem lövetett volna olyanok közé, akik másként gondolkodnak, nem kampányolna azért, hogy Brüsszel több jogot kapjon a nemzeti jogok rovására.

Összehasonlította a szocialisták és a mostani kormány válságkezelését. Szerinte a szocialisták 2008-ban tönkrevágták a magyar gazdaságot és szociális érzékenységük abban mutatkozott meg, hogy a bankokat mentették és elvettek a egy havi nyugdíjat. Hangsúlyozta, Balantonőszöd óta semmi nem változott, a DK-t jobban érdekli a hatalom, mint a hazája.

Kapcsolódó írásaink