Belföld

Deutsch: László Imre mondjon le a polgármesteri tisztségéről

Azonnal le kellene mondania valamennyi politikai tisztségéről, és távoznia kellene a közéletből az Adolf Hitler náci diktátort dicsőítő DK-s újbudai polgármesternek, László Imrének - írta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője a közösségi oldalán. Véleménye szerint László Imre maradása azt jelentené, hogy Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsányné és a teljes DK szerint is példaértékű és dicsérhető a náci vezér, Adolf Hitler munkássága.

Deutsch: László Imre mondjon le a polgármesteri tisztségéről
László Imre, Gyurcsány-párti polgármester
Fotó: MH/ Purger Tamás

'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele – idézte László Imre vállalhatatlan kijelentését Deutsch Tamás közösségi oldalán.

Bejegyzésében a baloldalnak, névszerint László Imrének, Karácsony Gergelynek, Gyurcsány Ferencnek és feleségének üzent – írja az Origo. Magyarország, a magyar nemzet egy értékközösség is. Ebbe az értékközösségbe nem kicsit, hanem nagyon nem fér bele az, amit László Imre mondott – utal a bejegyzésben Deutsch a bukott miniszterelnök őszödi beszédének szófordulatára.

Objektum doboz

Deutsch Tamás hozzátette, „magyarázhatatlan és menthetetlen a kijelentése, vegytiszta neonáci, antiszemita és rasszista alapvetés.”

Azt írta, hogy a minimális emberi tisztesség és a baloldal által előszeretettel hangoztatott politikai korrektség azt követeli, hogy László Imre azonnal távozzon a közéletből, mondjon le polgármesteri tisztségéről, ezzel a fővárosi képviselői megbízatásáról és a Demokratikus Koalíció elnökségi tagságáról.

Kapcsolódó írásaink