Belföld

Furcsa baloldali önvizsgálat

Vesztegetés elfogadása miatt is nyomoz a rendőrség Kispesten

A Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés elfogadása és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Furcsa baloldali önvizsgálat
A Gajda Péter vezette önkormányzat nem talált hibát saját működésében
Fotó: MH/Katona László

A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad – ezt a választ adta az Országos Rendőr-főkapitányság lapunknak a Lackner-videón elhangzó állítások kapcsán feljelentés alapján elrendelt nyomozás állásáról. Ismert, Lackner Csaba, az azóta az MSZP-ből kizárt, volt és jelenlegi önkormányzati képviselő egy a Hír Tv-hez eljuttatott hangfelvételen arról beszélt, hogy aki ma az „önkormányzati politikában nem keres meg évente százmillió forintot, az hülye”. A rendőrség válaszából kiderült, hogy a hangfelvétel alkalmas volt arra, hogy a rendőrség nyomozást rendeljen el a kispesti önkormányzat közbeszerzései kapcsán.

Ugyanakkor a Gajda Péter szocialista polgármester által vezetett belső vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy átvilágítást végzők rendelkezésére csak olyan videó- és hanganyagok álltak, melyek többszörösen vágottak, minőségük a tömörítés és az editálás következtében pedig nem volt alkalmas arra, hogy azok eredetiségét a vizsgálat során megállapíthassák. A felvételen szereplő személyek beazonosítására sem volt alkalmas a videóanyag és a hangfelvételek sem – áll a jelentésben. A felvételekről így az sem volt megállapítható, hogy azok milyen céllal, esetleg hivatalos eljárásban, megbízásból vagy más motiváció miatt készültek. A kispesti baloldali városvezetés megvizsgálta saját magát, és mindent rendben talált – kommentálta a belső vizsgálat eredményét Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP kispesti frakcióvezetője.

Kapcsolódó írásaink