Belföld

Tarlós: Ha valóban korruptnak tart az ellenzék, tegyék meg a feljelentést

Tarlós István szerda este egy televíziós interjúban mondta el a véleményét arról a vizsgálóbizottságról, ami a baloldali pártok javaslatára a korábbi ciklusok gyanús ügyeit fésülné át a fővárosban.

Tarlós: Ha valóban korruptnak tart az ellenzék, tegyék meg a feljelentést
Tarlós István megfogadta, hogy ha találnának nála korrupciós pénzt, azt örömmel átutalja a Párbeszédnek
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum javaslata szerint a végére járnának az elmúlt tíz év, és akár a korábbi évek korrupciógyanús szerződéseinek. Ezzel kapcsolatban Tarlós István szólalt meg a az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, és hangsúlyozta, hogy egyrészt erős túlzás, hogy csak a hozzá kapcsolható ügyek kerülnének elő, másrészt ez csupán porhintés. 

Tarlós tisztában van azzal, hogy ha nem is asszisztált a vitatható ügyekhez, a politikai felelősség a mindenkori főpolgármestert terheli a ciklus alatt. A politikus megfogadta, hogy ha találnának nála korrupciós pénzt, azt örömmel átutalja a Párbeszédnek. 

„Én tudom Karácsonyról, hogy nem korrupt, ő is bizonyosan tudja” – mondta a korábbi főpolgármester, és pontról pontra szóba hozta a lehetséges ügyeket. Felhívta a nézők figyelmét, hogy a négyes metró valamennyi szerződését az MSZP-SZDSZ koalíció kötötte, a parkolási ügyeknél pedig nem a főváros, hanem a kerületek szerződtek. Az e-jeggyel kapcsolatban Tarlós megtette a feljelentést, a Rác gyógyfürdőt, illetve a Bálnát pedig megörökölték, a hármas metrót meg nyugodtan vizsgálják meg.

A volt főpolgármester végül a Lánchíd felújátásáról is beszélt, és leszögezte, hogy nekik tényleg nem volt rá pénzük, de a jelenlegi vezetés ki se írta a tendert nyolc hónap alatt. 

Kapcsolódó írásaink