Belföld

Láng Zsolt: Emberkísérlet zajlik a budapesti közlekedőkkel

A budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint emberkísérlet zajlik a közlekedőkkel: nem mérik fel az igényeiket, hogy hogyan lehet az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom összhangját megteremteni.

Láng Zsolt: Emberkísérlet zajlik a budapesti közlekedőkkel
Láng Zsolt
Fotó: MH

Láng Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország csütörtöki műsorában elmondta, Karácsony Gergely főpolgármester már a koronavírus-járvány alatt „kísérletezni” kezdett a fővárosi közlekedéssel: először ritkította a forgalomban lévő buszok számát, majd újra emelte azok számát.

Hozzátette, a főpolgármester akkor sem egyeztetett senkivel, amikor biciklisávokat festetett fel Budapest forgalmas közútjaira, és ezzel óriási dugókat okozott.

Szerinte Karácsony Gergely - a választási ígéretével szembemenve - nem az átláthatóságot növelte, és nem is vonta be a budapestieket a döntésekbe.

Láthatóan a fővárosi Fidesz-KDNP-s képviselők véleménye sem számít, és nagyon nehéz így dolgozni a közgyűlésben - fűzte hozzá Láng Zsolt.

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: A főváros semmit sem tett a Lánchíd érdekében

ĀTarlósnak köszönhetően hatszor annyi pénz állt rendelkezésre, mint amennyi a felújításhoz szükséges - A fővárosi parkolási díj emelését a kormány ellenzi - A kormány célja, hogy annyi munkahely jöjjön létre, amennyi a járvány miatt megszűnt

Gyurcsány Budapesten is háborúzna

ĀNem a Lánchídról szól a vita, hanem a baloldali ellenzékről – ismerte el a bukott kormányfő, aki harcot hirdetett, és elutasít minden kompromisszumot a kormánnyal