Belföld

Ismét jelentős intézkedés a hazai családok támogatása érdekében

A kormány ismét jelentős intézkedést tett a hazai családok támogatása érdekében. A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a döntést, amelynek értelmében 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára emelkedik az édesanyák számára a szülés után folyósítható CSED, azaz csecsemőgondozási díj – írják lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

Ismét jelentős intézkedés a hazai családok támogatása érdekében
A korábban meghatározott 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára növekszik 2021. július 1-jétől a CSED összege
Fotó: Fiatal Családosok Klubja

A klub már alapítása óta – a társadalom iránti elkötelezettsége szellemében – a magyar családok boldogulása, életük könnyebbé tétele, a fiatalok gyermekvállalási hajlandóságának fokozása érdekében cselekszik. Természetes tehát, hogy őszintén támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek a saját értékrendjével azonosak – emelik ki.

Magyarország Kormánya a 2021-es költségvetésből – a csecsemőgondozási díjra vonatkozó intézkedése értelmében – több mint 14 milliárd forinttal gazdagítja a magyar kisgyermekes családok büdzséjét, ezáltal segítve anyagi gyarapodásukat.

Országos szervezetünk számára örömteli az újabb mérföldkő, amely jól illeszkedik az elmúlt esztendőkben már elfogadott családbarát kormányzati intézkedések sorába – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

A korábban meghatározott 70 százalékról a bruttó jövedelem 100 százalékára növekszik 2021. július 1-jétől a CSED összege, amely után kizárólag személyi jövedelemadót kell majd fizetni.

Az intézkedésnek hála a gyermek megszületését követő félévben jelentős összeg marad közel 80 ezer magyar családnál
Az intézkedésnek hála a gyermek megszületését követő félévben jelentős összeg marad közel 80 ezer magyar családnál
Fotó: Fiatal Családosok Klubja

Kitérnek arra, hogy az intézkedésnek hála a gyermek megszületését követő félévben jelentős összeg marad közel 80 ezer magyar családnál. A csecsemőgondozási díjat azok a hölgyek vehetik igénybe, akik a szülést megelőző két évben legalább 365 napon keresztül biztosítottak voltak.

A tervek szerint a jövőben évente 28,5 milliárd forintos költségvetési forrást igényel majd a CSED módosítása, amely újabb jelentős közösségvállalást jelent a magyar családokkal.

A Fiatal Családosok Klubjának legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkájukkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakemberektől. Hisznek abban, hogy a család és a gyermek a társadalom legfontosabb építőkövei.

Kapcsolódó írásaink