Belföld

Dömötör Csaba: Furcsa, hogy a budapesti vizsgálóbizottság nem foglalkozik a kispesti ügyekkel

Vizsgálóbizottságot állít fel a Fővárosi Közgyűlés a testület szerdai döntése értelmében. A bizottság ugyan górcső alá venné a Tarlós-időszak ügyeit, de a gyanús kispesti történéseket, vagy a baloldali városvezetés különös koronavírus-tesztjeinek beszerzését viszont nem.

Dömötör Csaba: Furcsa, hogy a budapesti vizsgálóbizottság nem foglalkozik a kispesti ügyekkel
Dömötör Csaba: Karácsony dacpolitizálásának a főváros lehet a vesztese
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Önmagában is furcsa, hogy feláll egy ilyen bizottság, amely, hogyha jól értelmezem, akkor nem vizsgálja a Kispesten történteket, ahol egyértelműen beszéltek korrupciós technikákról, és ha jól értelmezem azt sem kívánják kivizsgálni, hogy hogyan fordulhatott az elő, hogy beszereztek teszteket különböző támogatásokból majd azt – fennáll a gyanúja annak, hogy - túlárazottan szerezték be és egyébként továbbadták pénzért kerületi önkormányzatoknak” - jelentette ki a HírTV Magyarország élőben című műsorában Dömötör Csaba.

A parlamenti államtitkár szerint pedig ha éppen ezek az ügyek nem szerepelnek a leendő vizsgálóbizottság napirendjén, akkor az egész vizsgálódás vélhetően csak PR célokat szolgál.

Ha folytatódik Karácsony Gergely dacpolitizálása, ha a főpolgármester nem az együttműködésre törekszik, azzal Budapest lehet a vesztes és az egész ország, mert mégiscsak a nemzet fővárosáról van szó - szögezte le Dömötör.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: A főváros semmit sem tett a Lánchíd érdekében

ĀTarlósnak köszönhetően hatszor annyi pénz állt rendelkezésre, mint amennyi a felújításhoz szükséges - A fővárosi parkolási díj emelését a kormány ellenzi - A kormány célja, hogy annyi munkahely jöjjön létre, amennyi a járvány miatt megszűnt