Belföld

Tarlós István: A Lánchídra a fedezet megvan és a tervek is készen állnak

Karácsony Gergelyt azért kérik számon a Lánchíd állapota kapcsán, mert kilencedik hónapja nem csinált semmit - fogalmazott Tarlós István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Tarlós István: A Lánchídra a fedezet megvan és a tervek is készen állnak
Tarlós István: A Lánchídra a fedezet megvan és a tervek is készen állnak
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Tarlós István szerint kommunikációs zavar van. „Az a leplezetlenül, többször is kimondott állítás és álláspont, mentalitás, hogy az online térben a valóságnak nem túl nagy szerepe van, az most kétségtelen bizonyítást kezd nyerni. (...) Egyesek, még politikusok is azt kezdik állítani, hogy a Lánchíd az állam tulajdona. Ez teljes félreértés.”  Segítsünk egy kicsit abban, hogy ne a láthatatlan világ homályába vesszenek a tények - emelte ki a volt főpolgármester. 

”Kétségtelen tény, és ez jogi kérdés, hogy jogilag a város közúti hídjai, tehát Árpád híd, Margit híd, Lánchíd, Erzsébet híd, Szabadság híd, Petőfi híd ezek egyértelműen és kizárólagosan a főváros tulajdonai„ - mondta Tarlós István, aki szerint a főpolgármester urat azért kérik számon, mert kilencedik hónapja nem csinált semmit.

Már rég ki kellett volna írni a műszaki tendert, hiszen annak semmilyen jogi, műszaki akadálya nincsen - indokolta meg a volt főpolgármester, miért nagy az elégedetlenség a főváros tétlenségével kapcsolatban. Elmondta, hogy az előző budapesti vezetés asztalán 2018-ra kész kivitelezési tervek voltak, amit később meg is tendereztettek.

Tarlós István úgy látja, nem igaz Karácsonyék állítása, miszerint a fővárosnak nincs pénze a felújításra. Ezt többek között azzal támasztotta alá, hogy míg a tavalyi évben 380 milliárd, addig az idei évre több mint 400 millió forint a költségvetési főösszeg. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Elszálltak Karácsonyék ígéretei

ĀAz előző ciklusban Budafok-Tétényben több mint három és félszer annyi fővárosi kezelésű utat hoztak rendbe, mint amennyit most terveznek