Belföld

Soros örökkötvényeiről is kérdezik az embereket a nemzeti konzultációban

A George Soros amerikai milliárdos által javasolt örökkötvényekkel kapcsolatban is kikéri a magyar emberek véleményét a kormány a nemzeti konzultációban.

Soros örökkötvényeiről is kérdezik az embereket a nemzeti konzultációban
George Soros
Fotó: AFP/HERBERT PFARRHOFER

Brüsszelben nagyban zajlik már a gondolkodás, milyen intézkedésekkel lehetne ellensúlyozni a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait - mondta a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött videójában Kovács Zoltán.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár rámutatott, hogy ebben a témában Soros György is megszólalt, írásban tette közzé javaslatait. 

A spekuláns javaslatai egy örökkötvényről szólnak, melynek lényege, hogy az országok, a tagállamok, illetve Brüsszel olyan kötvényeket bocsátanának ki, amelyek után a kamatokat gyakorlatilag a végtelenségig kellene fizetni az összegek kedvezményezettjeinek - közölte Kovács Zoltán.

Objektum doboz

A kormánypárti politikus emlékeztetett: megszokhattuk már, hogyha Soros valamiért lobbizik, az előbb-utóbb megjelenik a Brüsszeli döntéshozók asztalán, és konkrét javaslat lesz belőle.

Kovács Zoltán szerint ezzel nemcsak az a probléma, hogy Soros véleményét ebben a kérdésben senki nem kérte, és főleg nem választották meg döntéshozónak, hanem az is, hogy amennyiben ennek a javaslatnak teret engednénk, azzal a jövő generációk gazdasági, pénzügyi alapját élnénk fel.

Az államtitkár végezetül éppen ezért mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt a konzultációban, a kérdőív kitöltésével mondja el véleményét a témában.

Kapcsolódó írásaink