Belföld

Elszálltak Karácsonyék ígéretei

Az előző ciklusban Budafok-Tétényben több mint három és félszer annyi fővárosi kezelésű utat hoztak rendbe, mint amennyit most terveznek

Egyre több fővárosi polgár szembesülhet azzal, hogy a tavaly októberi választásokat megelőzően Karácsony Gergely által tett ígéretcunami köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Elszálltak Karácsonyék ígéretei
Sok mindenről beszélt a kampányban a főpolgármester, semmi nem valósult meg
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely – karöltve a balliberális jelöltekkel – a választásokat megelőzően előszeretettel roadshow-zott a fővárosban, és látványos fogadalmakkal kápráztatta el a helyieket. Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc és a XXII. kerületben élők ezt keserűen tapasztalhatják saját bőrükön. Tavaly augusztus közepén Budafokon készült az választási videó, amelyben Karácsony a helyi városmagok erősítéséről beszélt, továbbá kijelentette, hogy szerinte a fejlesztésekhez több bátorság kell. „Pontosan tudom, hogy milyen fontos fejlesztéseket fogunk megcsinálni Budafokon. A panelfelújításokat folytatnunk kell, a XXII. kerületben is nagyon rosszak a fővárosi fenntartású utak, úgyhogy közösen Gáborral (Havasi Gábor, a Momentum fővárosi képviselője – a szerk.) nekifeszülünk a problémáknak, és meg fogjuk oldani ezeket” – jelentette ki Karácsony.

A XXII. kerületiek elkeseredve tapasztalhatták a valóságot, noha Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes egy közleményében még az útfelújítások elmaradása miatt protestáló többi kerületi polgármestert éppen Budafok-Tétény példájával igyekezett nyugtatni. Ezt már Karsay Ferenc sem hagyhatta szó nélkül, Facebook-oldalán cáfolt. Kiderült: a valóságban nem a korábbi évek dupláját végzik el a kerületben, hanem a felét. „Nem nehéz átlátni, hogy Dorosz Dávid ismeretei az útfelújítások ügyében kissé hiányosak, és állításával ellentétben az előző önkormányzati ciklusban több mint három és félszer annyi fővárosi kezelésű utat újítottak fel kerületünkben, mint amennyit most terveznek” – írta Karsay. A legbosszantóbbnak azt tartja, hogy a tervezett, kisebb útfelújítás is olyan helyen történne, amelynek forgalma semmilyen szempontból nem mérhető Budafok főútja, a Kossuth Lajos utca terheléséhez. Mindez nem csupán a budafokiak észrevétele, hanem a BKK is fontosabbnak tartaná, sőt Karácsony Gergely és Havasi Gábor mellett az MSZP korábbi elnöke, Molnár Gyula is éppen a Kossuth Lajos utca illusztrálásával készített kampányvideót.

Hab a tortán, hogy a Karácsony által emlegetett, kiemelten fontosnak tartott helyi városközpont-fejlesztés támogatását is kevesebb mint harmadára csökkentették a Tarlós István idején elfogadott kétmilliárd forintos felújítási programhoz képest. A hétvégén egyébként Karácsony Stop, Budapest-adó! feliratot fújt tiltakozásul a pesti rakpartra, ezzel kapcsolatban a Ripostarról írt, kétszeres pénzért takarították el az alkotást az FKF Zrt. munkatársai. Az FKF lapunkkal közölte, előre egyeztették a szolgáltatást, 58 800 forint+áfa összegért végezték el.

Kapcsolódó írásaink

Már Gyurcsánnyal vetekszik Karácsony

ĀHétértékelő. Kiszelly: Tíz éve diktatúráznak, látszik, hogy B kategóriás politikusok, nincs semmi innováció a baloldalon, s most emiatt visszatértek a régi, recsegő lemezhez