Belföld

Nemzetközi fórumokra is kivinnék az Index baloldali belháborúját

Riadót fújt a Nemzetközi Sajtóintézet, miután az Index újságírói jelezték, hogy veszélybe került a szerkesztőség jövője.

Nemzetközi fórumokra is kivinnék az Index baloldali belháborúját
Miközben a balliberális sajtó megpróbálja a hírportál környékén kitört belháborút a kormány beavatkozásaként feltüntetni, sokat elárul a valódi helyzetről, hogy hétfőn a DK fenyegető üzenetet küldött az Index mögött álló üzletembereknek, tanácsadóknak és háttérembereknek
Fotó: MH

Miközben a balliberális sajtó megpróbálja a hírportál környékén kitört belháborút a kormány beavatkozásaként feltüntetni, sokat elárul a valódi helyzetről, hogy hétfőn a DK fenyegető üzenetet küldött az Index mögött álló üzletembereknek, tanácsadóknak és háttérembereknek, többek között Gerényi Gábornak, aki a portál társalapítója volt, és jelenleg az LMP-hez köthető Azonnali hírportál társtulajdonosa.

A szövevényes ügy eddig kibogozható szálai szerint az utóbbi időben visszaesett bevételek miatt az Index kiadója egy gazdaságossági tervet kért Gerényitől, akinek a javaslatát úgy értékelte a szerkesztőség, hogy az veszélyeztetné a hírportál eddigi irányvonalát.

Talán éppen a tiltakozások hatására a kiadó az átalakítás tervétől elállt, Gerényitől is elköszönt, viszont az igazgatóság belső információit megszellőztető főszerkesztő, Dull Szabolcs igazgatósági tagságát megszüntette, kedden pedig lemondott Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója. Ezt a gazdasági problémából kiinduló baloldali belháborút igyekszik itthon és külföldön a balliberális média úgy beállítani, hogy a kormány „ismét” a sajtószabadságot veszélyezteti.

Kapcsolódó írásaink