Belföld

Most az autósokat sarcolná meg Niedermüller

Kitolná a fizetős parkolás idejét Erzsébetvárosban Niedermüller Péter. A DK-s polgármester legújabb intézkedése a bulinegyedet érintené a legérzékenyebben.

Most az autósokat sarcolná meg Niedermüller
Niedermüller Péter polgármester újabb sarcot vetne ki az autósokra
Fotó: MH

A vendéglátósok után most az autósokat sarcolná meg a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter, derül ki az erzsébetvárosi önkormányzat soron következő, csütörtöki testületi ülésének napirendi pontjaiból.

A DK-s polgármester a 20. napirendi pont szerint a parkolási idő kitolásáról is megszavaztatja a képviselő-testületet. A jelenlegi szabályozás szerint a Károly körút – Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út közötti területen (bulinegyed), beleértve (a Király utca kivételével) a határoló utakat és tereket, 8. 30-tól 20 óráig kell fizetni a parkolásért munkanapokon. A kerület többi részén 8. 30 perc és 18 óra között fizetős a parkolás hétfő és péntek között.

Niedermüller előterjesztése szerint indokolatlan, hogy "a várakozási övezet használata 8.30 órától kezdődik", ezért javasolja, hogy a díjfizetés kezdő időpontját fél órával korábbra, reggel 8 órára tolják ki a kerületben. Az önkormányzat hatásvizsgálatában azzal indokolta döntését, hogy a szigorítások forgalomcsökkenést eredményeznének.

Nem ez lenne az egyedüli változtatás: Niedermüller ugyanis szeretné, ha a bulinegyed a 2. díjtételű területekből az 1. díjtételű területek közé kerülne (ebben a kategóriába egyébként a Budai Vár, a belváros, valamint a Margitsziget található).

Amennyiben az erzsébetvárosi testület elfogadja Niedermüller javaslatát, akkor sokkal tovább kell majd fizetni a parkolásért. Az előterjesztésből ugyanis kiderül, hogy az önkormányzat 20 óra helyett 23 óráig fizettetne az autósokkal.

Mindemellett a városrész bulinegyeden kívüli része sem járna jól, ugyanis a DK-s polgármester az Erzsébet körút – Király utca – Lövölde tér – Városligeti fasor – Dózsa György út – Verseny utca – Thököly út – Baross tér – Rákóczi út által határolt területet, beleértve a határoló utakat és tereket, szintén eggyel előbbi kategóriába helyezné, így a terület a 3. díjtételből a 2. díjtételbe kerülne át.

Az erzsébetvárosi képviselő-testületi ülés azért ígérkezik a szokásosnál izgalmasabbnak, mert a koronavírus-járvány miatt február óta Niedermüller Péter egy személyben hozta meg a döntéseket, amivel most kénytelen lesz elszámolni, mutatott rá az origo.hu.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom