Belföld

Karácsony dupla pénzért, vasárnap éjszaka mosatta fel a saját graffitijét

Bár Karácsony Gergely rendszeresen arra panaszkodik, hogy nincs pénze a fővárosnak, úgy tűnik, ez nem igaz, amikor az ő ügyeiről van szó. A Ripost értesülései szerint a főpolgármester vasárnapi dupla bérért, plusz prémiumért mosatta fel a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkavállalóival a saját graffitijét.

Karácsony dupla pénzért, vasárnap éjszaka mosatta fel a saját graffitijét
Így nézett ki a Karácsonyék által festett graffiti a rakparton
Fotó: MH/Purger Tamás

Karácsony Gergely vasárnap délelőttre közös sétára hívta szimpatizánsait, hogy együtt tiltakozzanak a szolidaritási hozzájárulás megfizetése ellen. A Lánchíd pesti hídfőjéhez szervezett eseményen a főpolgármester festékszórót fogott, és az Id. Antall József rakpartra felfestette a „Stop Budapest-adó” feliratot. A graffiti a parlament irányába haladó sáv közepére került, körülbelül 8-10 méter hosszan. 

Csakhogy az úttestre valós festés a közlekedés rendjének megzavarását jelenti, hiszen az autósok valamiféle jelzésnek is értelmezhetik a feliratot, ami balesethez is vezethet.

Úgy tűnik, erre Karácsonyt is figyelmeztethették, ugyanis a graffitizést követően azonnali műszakot rendelt el az FKF-nél. A Ripost úgy tudja, hogy dupla, vasárnapi bért és prémiumot is ígértek az alkalmazottaknak, hogy feltakarítsanak a főpolgármester után.

Az FKF emberei speciális vegyszerekkel felfegyverkezve este negyed 11-kor megjelentek a helyszínen több teherautóval és kísérőautóval, és eltakarították a Karácsony-féle graffitit.

Objektum doboz

A munka szűk két óráig tartott, kicsivel éjfél előtt sikerült csak a betűket teljesen lemosni. Suvickolás közben a munkások káromkodva szidták Karácsonyt, akit több alkalommal „idétlen hülyegyereknek” neveztek, aki miatt itt dolgozhatnak vasárnap este - írja a lap.

Kapcsolódó írásaink

Már Gyurcsánnyal vetekszik Karácsony

ĀHétértékelő. Kiszelly: Tíz éve diktatúráznak, látszik, hogy B kategóriás politikusok, nincs semmi innováció a baloldalon, s most emiatt visszatértek a régi, recsegő lemezhez