Belföld

„Karácsony Gergely egyértelműen az áldozat szerepébe szeretne kerülni”

Deák Dániel politológus szerint Karácsony Gergely húzásai mögött egyértelműen az áll, hogy az áldozat szerepébe szeretne kerülni, a folyamatosan konfliktusgenerálással pedig a saját maga országos politikai szerepét kívánja növelni, ők ugyanis már 2022-re figyelnek. Más kérdés, hogy a szakértő szerint ez lassan már a saját szavazói között is visszaüthet - írta az Origo.

„Karácsony Gergely egyértelműen az áldozat szerepébe szeretne kerülni”
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Karácsony Gergelyék szerencsétlenkedésével kapcsolatban az Origónak azt mondta, hogy a főpolgármester egyértelműen az áldozat szerepét kívánja magára ölteni, ami már minimum azóta tetten érhető, hogy az októberi önkormányzati választások után beült a városházára.

Ennek érdekébenmesterségesen generál konfliktust a kormány és a főváros között,a mostani, a Lánchíd felújításával kapcsolatos színjáték pedig nem az első eset.

Deák Dániel arra is felhívta a figyelmet, hogya felelősség eltolása már a koronavírus-járvány alatt is jellemezte őket,itt pedig elég csak a Pesti úti idősotthonban történtekre gondolni, ami ugyan egy fővárosi fenntartású intézmény, mégis megpróbálta eltolni magáról a felelősséget. Mint ismeretes, az otthonban 52 idős gondozott halt meg, a rendőrség pedig nyomozást is indított az ügyben.

Az intézményben sokáig nem alkalmaztak főállású orvost, a kormányhivatali ellenőrzés során számos alkalommal nem is találtak ott senkit.

Az otthonban egészen elképesztő higiéniai állapotok uralkodtak, sok időst például rühesen vittek el onnan kórházba, a járvány alatt pedig a hadseregnek kellett fertőtlenítenie az épületeket.

Deák Dániel rávilágított, hogy Karácsony Gergely a mostani húzásaival azt akarja elérni, hogy megnőjön az országos politikai szerepe, ugyanis ők már 2022-re figyelnek, az ilyen jellegű viták, a főváros által generált mesterséges konfliktusok pedig egészen addig folytatódni is fognak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom