Belföld

Száznyolcvan milliárdja van a fővárosnak, mégsem költenek a Lánchídra

A Karácsony-féle budapesti baloldali vezetés hónapok óta képtelen megkezdeni a Lánchíd felújítását. Ennek kapcsán a miniszterelnök és több politikus is beszélt már.

Száznyolcvan milliárdja van a fővárosnak, mégsem költenek a Lánchídra
Lánchíd
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Orbán Viktor Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy szánalmasnak tartja, hogy pénzhiányra hivatkoznak, mivel a főváros számláján 180 milliárd forint van. Tele vannak pénzzel, csak értelmesen kell felhasználni. Szurkolunk nekik, hogy sikerüljön! - mondta a miniszterelnök. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ  külön kihangsúlyozta, hogy a kormány részéről az összeg, amit Tarlósnak is ígértek, továbbra is rendelkezésre áll.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy Karácsony és baloldali csapata kísérletet sem tettek arra, hogy lehívják, a Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására sem került még sor.

Karácsony és baloldali csapata szerencsétlenkedése pedig veszélyessé vált, mivel a késlekedés csak ront a híd drámaian rossz állapotán, valamint drasztikusan drágítja a munkát. 

Ha Tarlós István lenne a főpolgármester, már folyna a felújítás, egy éven belül meg is lenne, azonban sokatmondó, hogy jelenleg semmit nem lehet tudni a felújításról - ezt már Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője mondta a csütörtöki Kormányinfón. 

Kapcsolódó írásaink