Belföld

Nem halad a baloldali kamuvideó ügyében a szocialista párt belső vizsgálata

Korózs-féle mentőszolgálat

Továbbra is hallgat az MSZP, s nem válaszol lapunknak arra a kérdésére, hol tart az ígért belső vizsgálat Korózs Lajos szocialista riporter álmentős videója ügyében, amelynek forgatási helyszíne az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belvárosi székhelye előtti közterület volt.

Nem halad a baloldali kamuvideó ügyében a szocialista párt belső vizsgálata
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Azt sem cáfolta meg a párt, hogy Németh Athina álmentőtiszt az ATV-nek adott interjúban arról beszélt, a riport elkészítése előtt telefonon jelezte az MSZP politikusának, hogy rossz helyszínt választottak a videó leforgatásához, mivel nem az OMSZ-nél, hanem az AMS Mentőszolgálatnál dolgozik. Azóta kiderült, a magát főorvos asszonynak is kiadó szélhámostól az AMS is elhatárolódott, sőt rágalmazás miatt feljelentést tett. Korózs Lajos országgyűlési képviselőt, aki Mészáros Lázárnak, az első felelős magyar kormány hadügyminiszterének leszármazottjaként találta magát az MSZMP-ben, majd az MSZP-ben, s vált riporterré, először azzal mentegették, hogy nem tudja, az érzékeny információkat illik legalább két forrásból ellenőrizni. Később a párt a videó elkészítőire próbálta ráverni a botrányt, ám a kamerát tartó volt népszabadságos újságírónak főnöke, Ujhelyi István EP-képviselő kvázi alibit biztosított. Anyja megrögzött hazudozó, és sosem járt Németországban egészségügyi képzésre – ezt mondta a Hír TV-nek adott exkluzív interjújában a kamuvideóban szereplő nő lánya. Elmondta, édesanyjának  általános iskolai bizonyítványa van.

Kapcsolódó írásaink

Tagadja a kamuvideós Korózs indulását Pikó

ĀSorra jelentik föl a szolgáltatók a baloldali álvideó korábbi „hősét”, az ellenzék álmentősét, ám a belső vizsgálat eredményéről a szocialisták szemérmesen hallgatnak

Korózs és kínos köre

ĀNyomozás indult rémhírterjesztés miatt az álmentőssel készített szocialista interjú ügyében – A stáblistára felkerülhet a bajai videóbotrány egyik szereplője, Török Zsolt is

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom