Belföld

Tagadja a kamuvideós Korózs indulását Pikó

Sorra jelentik föl a szolgáltatók a baloldali álvideó korábbi „hősét”, az ellenzék álmentősét, ám a belső vizsgálat eredményéről a szocialisták szemérmesen hallgatnak

Az MSZP honlapján nyoma sincs már a baloldali kamuvideós történetnek, hallgatnak a belső vizsgálatról is. A feljelentők és az elhatárolódók száma viszont napról napra nő.

Tagadja a kamuvideós Korózs indulását Pikó
Korózs politikai családjában a parlamentben. Még nem tudni, ki nevet a végén?
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Tagadta lapunknak Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere, hogy bármiféle megállapodást kötött volna az MSZP botránypolitikusával, Korózs Lajossal. Ismert, a napokban több fórumon is felmerült, hogy az álmentős videóbotrányt előidéző szocialista országgyűlési képviselő azért lépett át a józsefvárosi MSZP szervezetébe, azért támogatta Pikó András kampányát, hogy a 2022-es országgyűlési választáson a VIII. kerületi körzetben mérettesse meg magát.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője – utalva a városvezető újságírói múltjára – azt írta közösségi oldalán: „Micsoda véletlen, hogy Korózst az álmentőssel is a Klubrádió hozta össze. Zsák meg a foltja: teljesítmény nulla, a kerületben nem történik semmi, de a kamuzás nagyon megy”. Pikó András polgármesternél annak kapcsán érdeklődtünk, miért tűnik fel egyre gyakrabban Korózs az önkormányzati rendezvényeken – például az október 23-i, illetve a március 15-i megemlékezésen –, azonban azt a választ kaptuk, hogy Korózs Lajos csak a június 4-i kerületi megemlékezésen vett részt.

Az MSZP sajtóosztályán pedig arról érdeklődtünk még kedden, hogy hol tart, van-e már eredménye a hamis baloldali videó ügyében indított belső vizsgálatnak, ám a válasz szerda estig sem érkezett meg. Ami tény, az MSZP honlapján már nyoma sincs az egész ellenzék számára egyre kínosabbá váló történetnek. A múlt héten Korózs még azt a trükköt is bevetette, hogy „Németh Athina szélhámos félrevezette a nyilvánosságot, ezzel kárt okozott a közéletnek és az MSZP-nek is.” A zavarodottságot az is okozhatja a szocialistáknál, hogy a mentős sztorit már április végén előhúzta a fiókból a szocialisták legfőbb szövetségese, Karácsony pártja, a Párbeszéd. Szabó Tímea frakcióvezető beszélt elsőként a parlamentben arról, hogy a kórházból hazaküldött tíz beteg közül kilenc meghalt. Egyiküknek hasi sebe volt, többen rákos betegként hagyták el a kórházat, valakit pedig úgy dobtak ki, hogy ki volt vezetve a végbele.

A baloldal propagandavideójának főszereplőjét, a korábban Korózs által még nagyszerű asszonynak nevezett álmentős Németh Athinát kedden mindenesetre rémhírter­jesztés gyanújával hallgatta ki a rendőrség, a lakásán házkutatást is tartottak. Németh az ATV-nek adott „exkluzív” interjúban azt állította, hogy az AMS Mentőszolgálatnál dolgozott, de „csak most két napja” tudta meg, hogy a munkáltató nem jelentette be. Az AMS Assistance az álmentőstől éppúgy elhatárolódott, ahogyan korábban a Samaritanus Mentőszolgálat, s a cégüket munkajogi- és adócsalással vádoló nővel szemben feljelentést is tettek.

Az MSZP-ben a belső vizsgálatról egyelőre hallgatnak, úgy tűnik, nem járható út az, hogy a videót készítőjén, a volt népszabadságos Szalay Tamás Lajoson verjék el a port, mivel a saját sajtósát maga Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő védte meg, hogy csupán technikai segítséget nyújtott a videó elkészítéséhez.

Kapcsolódó írásaink

Korózs és kínos köre

ĀNyomozás indult rémhírterjesztés miatt az álmentőssel készített szocialista interjú ügyében – A stáblistára felkerülhet a bajai videóbotrány egyik szereplője, Török Zsolt is