Belföld

Korózs és kínos köre

Nyomozás indult rémhírterjesztés miatt az álmentőssel készített szocialista interjú ügyében – A stáblistára felkerülhet a bajai videóbotrány egyik szereplője, Török Zsolt is

Az MSZP legfelsőbb vezetése hagyta jóvá a botrányos film forgatását Németh Athinával, ám a felelősséget az álmentősre hárítják. A lehetséges szervezők közt feltűnt a bajai videóbotrányba belebukott Török Zsolt is, aki most Korózs Lajos politikai munkatársa.

Korózs és kínos köre
Az igazság és az MSZP. Gőgös, Kunhalmi, Korózs…
Fotó: MH

Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt parlamenti képviselő és Nyakó István hagyta jóvá az MSZP álmentős videóját – közölte a Hír TV. A párt vezetői látták a felvételt, mielőtt az megjelent, így nekik kellene vállalniuk a felelősséget. Ehelyett azonban Korózs Lajos szocialista képviselőt, a videó riporterét mentegetik.

Ismert, az MSZP Facebook-oldalára a múlt hétvégén töltöttek fel egy videót, amelyben Korózs, az MSZP országgyűlési képviselője egy Németh Athina nevű nővel beszélget a kórházi ágyfelszabadítás állítólagos áldozatairól. A nő mentőtisztként mutatkozott be, de hamar kiderült: nem szerepel a mentőszolgálat és a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem. A 168 Óra írta meg, hogy a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István EP-képviselő sajtósa, Szalay Tamás Lajos készítette az ominózus felvételt. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese leszögezte: nem Korózsnak kell lemondania a történtek miatt, hanem annak, aki előkészítette és elkészítette a videót. Vagyis Szalaynak.

Korózs az őt átejtő Németh Athina álmentőst teszi felelőssé a történtekért. „Amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát, és ezzel félrevezette a nyilvánosságot, úgy azzal kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek, ebben az esetben vállalnia kell a felelősséget” – állapította meg Korózs, a párt Facebook-oldalára feltöltött videóban. Rácsatlakozva Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt mondta az ATV-ben: Némethtel szemben azért nem merültek fel kétségeik, mert előzőleg több sajtóorgánumnak ugyanúgy nyilatkozott, és állításait nem vitatta senki. Korózs Lajosról az elnök kijelentette: „Nem fér kétség az ő hitelességéhez.”

Az ügyben az agytrösztök köre még tovább bővülhet: az Origo szerint nemcsak Szalaynak, de a párt egykori szóvivőjének, Török Zsoltnak is köze lehet a videóhoz, mivel Török jelenleg Korózs Lajos politikai munkatársaként dolgozik.
Ez már csak azért is pikáns lenne, mert a 2013-as bajai videóbotrányba az egyik, aki belebukott, éppen Török Zsolt volt.
A Párbeszéd is a sajtóból ismerte a videóban szereplő Németh Athina történeteit – magyarázta Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő az ATV-ben. Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője már április végén felemlegette az álmentős videóban szereplő Németh által elmondottakat. A képviselő szerint az eset tanulsága, hogy körültekintőbbnek kell lenniük, amikor másokra hivatkoznak. Szabó Tímea a parlament népjóléti bizottságában is előhozta Németh ügyét egy Müller Cecíliának feltett kérdésében.

Németh Athina május végén a Financial Timesnak is nyilatkozott. A cikkben a nőre név szerint hivatkoznak mint egy budapesti magánvállalat mentősére. A Pesti Srácok szerint Németh nemcsak mentősnek, de orvosnak és gyógytornásznak is kiadta már magát. Ezt a portálnak B.-né P. Judit egészségügyi dolgozó állította, aki két, egészségügyben dolgozóknak létrehozott Facebook-csoportot is vezet.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Facebook-oldalán tegnap a jogvédőket vonta felelősségre. „Ébresztő, és jó reggelt kívánunk, kedves magyarországi jogvédő szervezetek! Az MSZP Korózs Lajosostul meg Ujhelyi Istvánostul azt csinálta tokkal-vonóval a virtigli fake newsgyártásban, amivel napestig szoktátok vádolni a kormányt és a Fideszt, oszt az egyre inkább tagbaszakadt szocialista álmentős videóbotrányának idején cinkosan hallgattok” – fogalmazott Deutsch.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rémhírterjesztés miatt nyomozást indított az ügyben – adta hírül az Index. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy feljelentést tesznek. Korózs eközben igyekszik kerülni a nyilvánosságot, tegnap elhajtott kocsijával a Hír TV stábja elől, közösségi oldalán pedig hétfő óta nincs új bejegyzés, holott korábban igen aktívan posztolt.

Kapcsolódó írásaink

Korózs Lajos szennyesét mossa az MSZP

ĀMinden összeér, Ujhelyi István fősajtósa, a Népszabadság korábbi újságírója készítette az elhíresült álmentős videót, a szocialista gyűlöletpolitikus csak mikrofonállvány volt

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom