Belföld

Míg a Lánchídra nincs pénz, Karácsony hivatalára egymilliárdot költenek

Miközben a Lánchíd tragikus állapotba került, Karácsony Gergely hivatala, a Városháza egymilliárd forintból újulhat meg - derül ki a főváros hivatalos honlapjára feltöltött főpolgármesteri rendeletből. A veszélyhelyzet megszűnésével Karácsony rendkívüli hatalmának is vége, azonban a baloldali főpolgármester kihasználva a különleges jogrend utolsó napját, 10 milliárd sorsáról döntött egy személyben - írta az Origo.

Míg a Lánchídra nincs pénz, Karácsony hivatalára egymilliárdot költenek
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szerdán megjelent a főváros honlapján egy, a budapesti költségvetés módosításával kapcsolatos főpolgármesteri rendelet, amiből kiderül, hogy Karácsony a veszélyhelyzet utolsó napján elköltött 10 milliárd forintot, kihasználva, hogy még egyedül dönthetett, a Fővárosi Közgyűlés hozzájárulása nélkül - emeli ki a lap.

Karácsony-féle költségvetés-módosításban több érdekes tétel is szerepel, ezek közül talán a legizgalmasabb, hogy a folyamatosan pénzhiányra panaszkodó főpolgármester egymilliárd forintot különített el hivatalának felújítására.

A Városháza rekonstrukciója egyébként külön sorban, négy tételben szerepel a költségvetésben. Összesen tehát egymilliárd forintjába fog kerülnie a budapestieknek, hogy a főpolgármester és hivatalnokserege jó munkakörülmények között dolgozhasson. Szintén megmutatja, mi a fontos a főváros új vezetésének: több mint 300 millió forint megy a „B+R és kerékpártároló programra”, továbbá 450 millió forint lett elkülönítve a „klímavédelmi és zöldterület-fejlesztési feladatokkal” kapcsolatos beruházásokra.

A Lánchíd továbbra is borzasztó állapotban

Mint ismert, mindeközben borzasztó állapotba került a főváros egyik legforgalmasabb hídja, a Lánchíd, ami miatt komoly bírálatok érték Karácsony Gergelyt.

Ennek ellenére a budapesti vezetés még nem lépett az ügyben, a híd felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárást máig nem írták ki.

Pedig több szakértői vélemény is kimondta, hogy a Lánchíd állapota valamennyi szerkezeti elemére kiterjedően folyamatosan romlik, a tapasztalt súlyos problémák kezelése már lehetetlen.

CÖF-CÖKA: Az adófizetők pénzéből befolyt összegeket Karácsony Gergely büntetlenül nem vonhatja el

Az adófizetők pénzéből befolyt összegeket Karácsony Gergely büntetlenül nem vonhatja el a főváros kötelezettségeinek teljesítésétől, nem utalhatja politikai elvbarátai számlájára - írta a CÖF-CÖKA vezetősége a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

„A legnagyobb magyar építtette a Lánchidat, a legkisebb pedig most rombolva ócskavassá változtatja.”

„Az ember annyit ér, amennyit használ” – mondta Széchenyi István. Most az elhasználódott zuglói polgármester nem munkál, csak politizál, nem alkot, nem teremt. Karácsony Gergely ront, pusztít és megsemmisít. Ha így folytatja, rövid időn belül elkerekezhet - írta a Civil Összefogás Fórum.

Kapcsolódó írásaink