Belföld

Jakab Péter miskolci emberét illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják

Illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják Miskolc jobbikos képviselőjét. Fényképek tanúsága szerint ugyanis Badány Lajos, a „Velünk a Város” önkormányzati képviselője két hete Mályi külterületén egy útszéli bozótosba dobott ki zöldhulladékot, annak ellenére, hogy több tábla is jelzi, hogy ez tilos – számolt be a Hír Tv.  Mint írják, a politikus a helyi polgárőr egyesület vezetője szerint megígérte, hogy másnap elviszi a szemetet, de a zsákok a mai napig ott vannak.

Jakab Péter miskolci emberét illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják
Jakab Péter miskolci emberét, Badány Lajost illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják
Fotó: minap.hu/Juhász Ákos

Illegális hulladéklerakót értek tetten múlt szombaton a Borsod megyei Mályi üdülőtelepén. Az esetről fotók is készültek, melyeket a közösségi oldalon osztottak meg. A zöldhulladékot kidobó férfit az egyik helyi önkormányzati képviselő a helyszínen felszólította, vigye el a zsákokat.

A Mályi Polgárőr Egyesület elnöke felháborítónak tartja a férfi viselkedését, akit azóta a képek alapján beazonosítottak: Badány Lajos volt az, Jakab Péter miskolci embere.

Mályiban évek óta probléma az illegális szemetelés. Egy helyi asszony szerint bosszantó, hogy a tiltó táblák ellenére rendszeresen lerakják a hulladékot.

A polgárőr egyesület vezetője szerint Badány megígérte, hogy az illegális hulladékot a tettenérést követő napon elszállítja, de a zsákok közel két hete ugyanott vannak. 

Kapcsolódó írásaink