Belföld

Volner: Gyurcsány hatalomra segítésén dolgozik a Jobbik

Nincs szükség arra, hogy a Fidesz helyett visszahozzátok Gyurcsányt és a szélsőséges liberálisokat - üzente volt pártjának, a Jobbiknak Volner János egy Facebook-bejegyzésben szerdán.

Volner: Gyurcsány hatalomra segítésén dolgozik a Jobbik
Nincs szükség arra, hogy a Fidesz helyett visszahozzátok Gyurcsányt és a szélsőséges liberálisokat - üzente volt pártjának, a Jobbiknak Volner János
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A poszt előzménye, hogy Jakab Péter pártelnök egy körlevélben „riasztotta” a Jobbik vezetőit, hogy két olyan szerveződésről is lehet tudni, amely megpróbálja elcsábítani a jobbikos képviselőket.

Ezt a körlevelet Szotyori-Lázár Zoltán szolnoki pártelnök (egyébként a Transparency International jobbikos összekötője) közzétettem így mindenki megtudhatta, hogy Jakab szerint az egyik formáció a Varga-Damm Andrea-Sneider Tamás páros körül tömörül, a másik pedig Volner János körül szerveződik.

Objektum doboz

Volner János, a Jobbik volt frakcióvezetője afféle válaszposztjában leszögezte: sem „a tönkremenő, bolsevik fordulatot vett” párt jelenlegi vezetőivel, sem a Jobbikot elhagyó, de a balliberális összefogást segítő politikusokkal nem hajlandó együttműködni. Elmondása szerint nem egyeztet Sneiderrel, hiszen a korábbi pártelnök záratta ki a frakcióból 2018 őszén.

Volner azt is tudatta soha nem akarta a tagság elcsábításával szétszedni a Jobbikot, illetve azt erősítette meg, hogy szerinte meg kell gátolni, hogy Gyurcsány Ferenc visszatérjen a hatalomba.

„Számomra sokkal többet jelent, ha 4-5 befutó jobbikos mandátumot elhozhatunk '22-ben a balliberális összefogástól, ezzel is meggátolva Gyurcsányék visszatérését” - írta Volner, aki arra is emlékeztetett: a DK elnöke és az általa vezetett baloldal miatt háromszor is nagyot bukott az ország.

„Magyarországnak egy tisztességes, hazafias érzelmű ellenzékre van szüksége, nem arra, hogy a Fidesz helyett visszahozzátok Gyurcsányt és a szélsőséges liberálisokat. Ezek már 1998-ban és 2010-ben is nagyot buktak és velük együtt sajnos az ország is. Nem fogom engedni, hogy harmadszor is megtörténjen” - üzente a Jobbik vezetőinek.

Az ex-jobbikos mindemellett arra is kitért: a Jobbikban bőven lehetnek meglepetések a választásig hátralévő időben. „Győrben is bebizonyosodott, hogy a Jobbikban vannak még olyan nemzeti érzelmű emberek, akik látszólag belemennek a balliberális összefogásba, de csak azért, hogy felborítsák azt. Két év múlva úgyis meglátjátok... ;)” - fejezte be talányosan posztját Volner.

Kapcsolódó írásaink