Belföld

A „kerékpárosbarát” Karácsony megtorpedózza a dél-pesti bringautat

Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem ér véget a Nagykörútnál, a külső és a belső kerületekben élőknek ugyanaz az infrastruktúra jár - jelentette ki a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A „kerékpárosbarát” Karácsony megtorpedózza a dél-pesti bringautat
Karácsony kerékpárosbarátnak vallja magát, mégis megtorpedózza a dél-pesti bringautat
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Schneller Domonkos lapunk hétfői cikkére reagált, amely szerint többévnyi előkészítés és több száz millió forintnyi ráfordítás után Karácsony Gergely főpolgármester döntése nyomán nem valósulhat meg a nyolcvan százalékban európai uniós forrásból finanszírozható dél-pesti kerékpárút, amely Csepeltől a XVII. kerületig épült volna.

A helyettes államtitkár azt mondta, őket nem tájékoztatta a Főváros vezetése a döntésről, amely előtt a kerületi vezetők is értetlenül állnak.

Hozzátette, furcsállja, hogy míg a „kerékpáros-ellenesnek” kikiáltott Tarlós István előző főpolgármester elindította a bicikliút-fejlesztési programot, addig a „kerékpárosbarátnak” tartott jelenlegi városvezető nemhogy gyorsítaná ezt, hanem leállítja.

Hasonlóan furcsa, hogy a nemrégiben megválasztott szentendrei polgármester egyik első intézkedése volt, hogy leállította a kerékpároshíd építését, amely nagyon fontos szakasza lett volna a hálózatnak - közölte.

„Tehát én úgy érzem, hogy az elmúlt fél évben inkább visszalépés történt, miközben a kerékpárút-hálózat fejlesztésére nagyon nagy szükség van” - mondta Schneller Domonkos, hangsúlyozva, hogy Budapest ezen a téren le van maradva akár még a legközelebbi szomszédos országokhoz képest is.

A helyettes államtitkár hozzátette: tárgyalásokat kezdeményez az érintett kerületek polgármestereivel a dél-pesti kerékpárút beruházás megmentése érdekében.

Kapcsolódó írásaink