Belföld

Farkas Örs: A különleges jogrend visszavonása a baloldal hiteltelenségét bizonyítja

Az Országgyűlés kedden visszavonhatja a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ami „ékes példája” a baloldal hiteltelenségének - mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Farkas Örs: A különleges jogrend visszavonása a baloldal hiteltelenségét bizonyítja
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A szóvivő elmondta, a különleges jogrend bevezetésekor a baloldali pártok azzal hitegették a hazai és a nemzetközi közvéleményt, hogy egy diktatórikus eszközről van szó, az ellenzéki képviselőket be fogják börtönözni, az ellenzéki sajtónak pedig „befellegzett”.

„Ezeknek a politikai akcióknak - mert nincsen másról itt szó - az volt a célja, hogy hiteltelenné tegyék akár a kormányzati munkát, akár az egészségügyi munkát, és azoknak a szakembereknek a munkáját, akik egyébként éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát sikerrel zárhassa” - fogalmazott a szóvivő.

Hozzátette, amikor ez nem sikerül, akkor a baloldali pártok a nemzetközi közvéleményhez, illetve a politikához fordultak, és ott próbáltak meg olyan hangulatot kelteni, mintha Magyarország valami „elképesztő diktatórikus eszközt használna”. Pedig a magyar kormány pontosan olyan eszközöket használt, mint más nyugat-európai országok - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink