Belföld

Megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése

Hétfő reggel Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart.

Megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése
Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője egy kecskeméti belvárosi társasház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. Az országszerte nagyjából nyolcezer kézbesítőhelyre megérkező leveleket néhány napon belül kiviszik a postások a háztartásokba, így nagyjából július 15-éig minden címzetthez eljutnak.

A nemzeti konzultációról szóló levelek nem könyvelt küldemények, ezért nem személyesen adják át őket, hanem a postaládákba dobják be a kézbesítők - tette hozzá.

Előfordulhat, hogy valaki nem kap kérdőívet, aminek két oka lehet: vagy kérte adatai titkosítását, vagy nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik. Ilyen esetben a 1818-as a Kormányzati Ügyfélvonalon lehet érdeklődni - közölte a szóvivő.

A boríték tartalmaz egy miniszterelnöki levelet, egy adatvédelmi tájékoztatót, a kérdőívet és egy válaszborítékot. A kitöltött kérdőívet augusztus 15-éig díjmentesen felveszi a Magyar Posta - hangsúlyozta Panulin Ildikó.

2020. június 15-én Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart
2020. június 15-én Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője korábban elmondta: a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről kezdeményezett nemzeti konzultáció kérdései révén egyebek mellett a családok ingyenes internet-használatáról, egy állandó magyar járványügyi szolgálatról és a hazai turizmus népszerűsítéséről kérik ki az emberek véleményét. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban született az Európai Unióban néhány olyan ítélet, amely Magyarországot elmarasztalta migrációs politikája miatt, ezért az utolsó két kérdés erre vonatkozik.

A tizenhárom kérdést tartalmazó kérdőívre augusztus közepéig lehet válaszolni.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon megosztott videóban azt mondta: már többször kikérték az emberek véleményét az életüket érintő fontos kérdésekben; a mostani konzultáció célja, hogy "egyetértési pontokat" hozzon létre a járvány elleni védekezésről és a gazdaság talpra állításáról.

Objektum doboz

"Nem szabad elfelejtenünk, hogy a koronavírus-járvány 2020 első felében példátlan helyzet elé állította a világ összes országát. Mi, magyarok összefogtunk, a kormány időben hozta meg a szükséges intézkedéseket, így a járványt sikerült megfékeznünk" - hangsúlyozta.

Hozzátette: a nemzeti konzultáció során például a koronavírus-járvány esetleges második hullámával kapcsolatos intézkedésekről, a gazdaság újraindításáról, valamint Soros György örökkötvénytervéről, illetve a bevándorlásról is kikérik az emberek véleményét. Szentkirályi Alexandra különösen fontosnak nevezte, hogy most minél többen elmondják a véleményüket.

Kapcsolódó írásaink