Belföld

Soros jogvédői az álmentőst mentegetik

Folytatódik a baloldali kamuvideós botrány: a Soros-féle Helsinki Bizottság az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az álmentős állításai kapcsán.

Soros jogvédői az álmentőst mentegetik
Németh Athina kapcsolatban áll a Helsinki Bizottsággal
Fotó: MH

Az eddig is sejthető volt, hogy ellentétben a szocialisták állításaival, az MSZP-videóban felbukkanó, magát mentősnek nevező nő egy jól felépített akció része volt.

„Ma már szinte mindenki hallott valamit Németh Athináról és az MSZP videójáról. Nemcsak a kormánymédia, de a kormánytól független sajtó is kimerítően foglalkozott az üggyel, amely sajnálatos módon eltereli a figyelmet az igazán fontos kérdésről” - olvasható a Helsinki Bizottság közleményében, amelyben Soros György jogvédő szervezete bejelenti, hogy a strasbourgi bírósághoz fordul, pert kezdeményezve a magyar kormány ellen.

A szervezet az MSZP álmentősére hivatkozva állítja, hogy „be tud számolni egy olyan tragikus esetről, amiről nem lehetne tudomása szinte senkinek, ha Németh Athina – legyen ő bárki is – nem akar segíteni egy magára hagyott családnak és nem irányítja őket a Magyar Helsinki Bizottsághoz”.

Mindebből nyilvánvalóan kibontakozni látszik, hogy Korózs Lajos MSZP-s képviselő álmentős videója egy összehangolt kormányellenes akció része: előbb a videó került elő, majd az ügyet nemzetközi testület elé viszik.

Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság társelnöke korábban egy, az RTL Klubnak adott interjúban azt mondta, lényegtelen, hogy Németh Athina mentős-e vagy sem. Kádár egy másik nyilatkozatában, melyet a Hírklikknek adott, elismeri, hogy szervezete kapcsolatban állt Németh Athinával, aki egy alkalommal hozzájuk fordult jogvédelemért. De az álmentősnő az ATV-ben is beszélt arról, hogy kapcsolatban van Soros szervezetével.

Az Origo szerint szintén az akció előre megtervezettségére utal, hogy Németh Athina feltűnően jó baloldali kapcsolatokkal rendelkezik, többek között ismeri Gyurcsány Ferencet, Demszky Gábort és Magyar Bálintot is, tehát vélelmezhető, hogy ezekben a körökben pontosan tudják, ki ő, és mik a céljai.

Kapcsolódó írásaink

Korózs és kínos köre

ĀNyomozás indult rémhírterjesztés miatt az álmentőssel készített szocialista interjú ügyében – A stáblistára felkerülhet a bajai videóbotrány egyik szereplője, Török Zsolt is