Belföld

„Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet”

Néhány nappal ezelőtt egy hajdúhadházi iskolában egy vizsgázó diák az őt vizsgáztató tanárra támadt - számolt be az esetről Horváth László, a Fidesz képviselője szombati Facebook-bejegyzésében.

„Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet”
Horváth László
Fotó: Facebook

A képviselő beszámolójából megtudhatjuk, hogy a bántalmazó diák a tanárt többször felsőtesten rúgta, majd egy feje fölé tartott székkel menekülésre késztette a pedagógust.

„Tette mindezt azért, mert a tanár arra kérte, hogy vizsgázás közben ne használja a mobiltelefonját” - mondta el Horváth.

A fideszes politikus szerint ez az elfogadhatatlan eset bizonyítja: van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre és ahol  indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, melyeket a kormány terjesztett be, s melyek célja az iskolai erőszak felszámolása. „Van olyan eset, ahol már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség” - emelte ki a képviselő.

Horváth László elmondta: a bántalmazó diáknak nem az első, tanárok elleni erőszakos cselekménye volt, de eddig életkora miatt megúszhatta a felelősségre vonást. „Ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a büntethetőség korhatárának leszállítására” - emelte ki a politikus, hozzátéve: ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink