Belföld

A tankerületi központ szülői bejelentés nyomán vizsgálta a makói tornatanár videóját

A Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárával kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést - tudatta szombati közleményében a Klebelsberg Központ.

A tankerületi központ szülői bejelentés nyomán vizsgálta a makói tornatanár videóját
Sajátos úszásoktatás
Fotó: MH

Egy makói tornatanár egészes sajátos úszásoktatást tett közzé egy videóban az elmúlt időszakban, amikor az online oktatás keretében a diákok nem jártak be az iskolákba.

A videó miatt a tankerület vezetője intézkedett, a tanárt felfüggesztette, nem taníthat és írásbeli figyelmeztetést is kapott. 

A Klebelsberg Központ most arról számolt be: a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárával kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést.

„A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él” - mutat rá a Klebelsberg Központ, amely azt követően, hogy tudomást szerzett az ügyről, kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával a központ nem ért egyet.

„A tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek” - mutat rá a központ közleménye.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom