Belföld

Varga Judit: Célunk a modern, versenyképes egyetem létrehozása

A magyar fiatalok érdekében tovább fejlesztjük és nemzetközi szinten is versenyképessé tesszük a hazai felsőoktatást, melynek fontos lépése az egyetemi modellváltás - tudatta legújabb Facebook-posztjában Varga Judit.

Varga Judit: Célunk a modern, versenyképes egyetem létrehozása
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH/Katona László

Az igazságügyi tárca vezetője beszámolt arról, hogy a Miskolci Egyetem augusztus 1-jével átalakul és az Universitas Miskolcinensis Alapítvány fenntartásába kerül.

"Az a megtiszteltetés ért, hogy a megalakulóban lévő alapítvány leendő kuratóriumi elnökeként segíthetem azt a munkát, mely az egyetem előtt új lehetőségeket nyit meg" - emelte ki a tárcavezető, aki azt is leszögezte: a cél egy dinamikusan fejlődő, modern, versenyképes, hatékony és innovatív egyetem, amely sokkal többet nyújt egy értékes diplománál.

"A felsőoktatási intézmények a rugalmasabb kereteknek köszönhetően alkalmassá válnak arra, hogy fokozzák Magyarország versenyképességét. Hiszek benne, hogy az eddigi eredmények és az új perspektívák ötvözése sikerre viszi ezt a projektet" - hangsúlyozta Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom