Belföld

Valódi segítséget nyújt az ökumenikus segélyszervezet

Valódi, kézzelfogható segítséget nyújt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyerekeknek - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a szervezet közösségi pontjának újranyitásán.

Valódi segítséget nyújt az ökumenikus segélyszervezet
Novák Katalin
Fotó: MH

Novák Katalin kiemelte: az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik. Az Iain Lindsay budapesti brit nagykövet által indított, a segélyszervezet gyermekekért szervezett adománygyűjtésére felhívó „virtuális futólánccal” kapcsolatban azt mondta: a közös kezdeményezések azért fontosak, mert felhívják a figyelmet arra, hogy egyszerű eszközökkel is lehet segíteni. Néhány száz forinttal is segítséget lehet nyújtani a rászorulóknak, ha van olyan szervezet, amelyik vállalja ezek összegyűjtését, majd eljuttatását azokhoz, akiknek szükségük van rá - tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy idén 100 ezer gyermek vehet részt napközis Erzsébet-táborokban, amelyekre keddig lehet jelentkezni. Iain Lindsay elmondta: a futólánc főtámogatója, a Tesco brit kiskereskedelmi hálózat 15 millió forint adományt ajánlott fel a segélyszervezetnek.

Az adomány szerinte bizonyítja a cég családok iránti elkötelezettségét, és sok gyermek nyarát varázsolja széppé.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója arról beszélt: a Tesco kiszámítható partnere a szervezetnek. Nagy öröm, hogy a közösségi pont újra kinyithatott, hiszen a gyerekek nagyon várták, hogy az élet elindulhasson a normális kerékvágásban - tette hozzá.

Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta: tíz éve működnek együtt a segélyszervezettel, idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt adománygyűjtés helyett 15 millió forintot és játékokat ajánlottak fel a rászoruló gyerekeknek.

Kapcsolódó írásaink