Belföld

A járvány megváltoztatta a budapestiek szokásait

A fővárosban kérdeztük az utca emberét és a kitartó vendéglátósokat arról, hogyan sikerült átvészelniük a hónapokig tartó bezártságot és a gazdasági nehézségeket a koronavírus-járvány idején.

A járvány megváltoztatta a budapestiek szokásait
Hétfőn még kevesen voltak a Váci utcában
Fotó: MH/Katona László

Van, akinek könnyedén tudtak változtatni, másoknak nehezebben ment, a vendéglátásban dolgozók alkalmazkodtak, ahogy tudtak. Az biztos, hogy a védekezés sikeréhez mindannyiuk erőfeszítésére szükség volt!

A videó felvétele óta Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: az első csatát a vírussal szemben megnyertük, a rendkívüli jogrendre már nincs szükség.

A városban a hét elején még kevesebben voltak az utcákon, a jó idő megérkeztével azonban várható, hogy Budapest ismét a megszokott arcát mutassa. Az éttermek és bárok pedig külön reménykednek a turizmus mielőbbi fellendülésében is, a megkérdezettek azon a véleményen voltak, hogy forgalmuk őszre már a tavalyihoz hasonló szintet érhet el.

Számos európai országénál sikeresebb volt a magyar védekezés, sőt általában a közép-európai országok rendkívül sikeresen védekeztek. Az állampolgárok fegyelmezettsége, a gyors kormányzati döntések, az eltökélt orvosok, ápolók együtt gyakran többet érnek, mint a pénz - jegyezte meg a kormányfő pénteki interjújában.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink