Belföld

A baloldalnál kötött ki a Soros György által Budapestnek küldött pénz

A baloldali holdudvarnál kötött ki a Soros György által Budapestnek küldött pénz - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint Gyurcsány és Bajnai egészségügyi miniszterének kft.-je több mint százmillió forintot kapott, de negyedmilliárdért hozhat be sebészi maszkokat egy olyan cég is, amely nem is kereskedhetne gyógyászati termékekkel.

A baloldalnál kötött ki a Soros György által Budapestnek küldött pénz
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük!" - írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán 2020. március 30-án.

A főpolgármester hozzátette: a spekuláns adományáról be fognak számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytatták a szükséges tárgyalásokat és megkötötték a megállapodásokat. Hangsúlyozta, hogy a tárgyalások a bejelentés idején még folytak. Azóta kiderült, Soros György adománya az eredetinél is bőkezűbb lett: mintegy másfél millió dollár - nem pedig euró.

A Magyar Nemzet már április elején úgy értesült városházi forrásokból, hogya pénz jelentős része a fővárosi balliberális holdudvar egyes szereplőihez vándorolhat.

A Soros által a fővárosi vezetésre öntött pénzek nagy nyertese lett a Corden, ám a nyilvánosságra került szerződések alapján jelentős összeget kapott belőle Gyurcsány és Bajnai korábbi egészségügyi minisztere, továbbá kiemelkedő megrendelést kapott olyan cég is, amelynek weboldala nincs, érdemi információ nem lelhető fel róla és a tevékenységi körében sincs egészségügyi, gyógyászati termék forgalmazása, kereskedelme.

A lap korábban kiderítette, hogy a Karácsony által emlegetett egymillió eurós Soros-adomány helyett mintegy másfél millió dollárt küldött a spekuláns a fővárosi vezetésnek, amelyet a koronavírus elleni védekezésre költhetnek el. Úgy tudjuk, hogy áprilisban csak a pénz fele érkezett meg, az összeg második felét pedig csak akkor hívhatják le, ha már felhasználták az első részlet hetvenöt százalékát.

A fővárosi önkormányzat a lap kérdésére jelezte: Soros György megküldte a második részletet is, amelyet a fővárosi vezetés a járvány második hullámára tartalékol, és védőfelszerelésekre fogják költeni - zárul a Magyar Nemzet cikke.

Kapcsolódó írásaink