Belföld

Rémhírterjesztés miatt indult nyomozás az MSZP videója kapcsán

Rémhírterjesztés miatt folytat  nyomozást a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda az MSZP álmentős videója kapcsán.

Rémhírterjesztés miatt indult nyomozás az MSZP videója kapcsán
Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő
Fotó: Facebook

A magát mentősként kiadó nővel Korózs Lajos, a párt képviselője beszélgetett egy videóban. A nőről azóta kiderült, hogy egyáltalán nem dolgozott a Mentőszolgálatnál, de más, hasonló tevékenységet folytató szervezetnél sem. Az Index az ORFK Kommunikációs Szolgálatától tudta meg, hogy nyomozás indult az ügyben.

Mint ismert, az Emberi erőforrások minisztériuma korábban bejelentette: rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz a videó miatt.

Korózs Lajosnak egyébként jelenleg az a Török Zsolt a politikai munkatársa, aki annak idején az MSZP kommunikációs munkatársaként belebukott a mostanihoz kísértetiesen hasonlító bajai álvideóba, emlékeztet az Origo

Annak idején, még a 2014-es parlamenti választási kampány részeként a hvg.hu előállt egy felvétellel, amelyben azt állították, "egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson" - a kormánypártokat megvádolva. A felvételről még a publikálás napján kiderült, hogy manipulált, ennek ellenére a szocialista párt napokig tagadta ezt, majd Török Zsolt, az MSZP akkori szóvivője néhány nappal később benyújtotta lemondását, s pillanatok alatt száműzték a párt első vonalából. 

Most viszont úgy tűnik, Török éppen Korózs beosztottja lett - aki viszont főszereplője a mostani álmentős csaló videónak. 

A politikus jelenleg is Korózs politikai munkatársaként dolgozik, így könnyen elképzelhető, hogy vannak információi a felvételről, és annak elkészítéséről. Török facebookos képei alapján kapcsolatuk szorosnak mondható.

Kapcsolódó írásaink

Korózs Lajos szennyesét mossa az MSZP

ĀMinden összeér, Ujhelyi István fősajtósa, a Népszabadság korábbi újságírója készítette az elhíresült álmentős videót, a szocialista gyűlöletpolitikus csak mikrofonállvány volt