Belföld

Megújult a Magyarság keresztje Alsóperén

Megújult a Magyarság keresztje a Veszprém megyei Alsóperén.

Megújult a Magyarság keresztje Alsóperén
Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott, Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, Ovádi Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője és Polgárdy Imre, a Veszprém megyei önkormányzat elnöke
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A megújult kereszt emlékeztessen nemzeti értékeink, köztük az erdők közös megóvásának szükségességére! - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki ünnepségen.

Szentpéteri Sándor szerint a kereszt küldetése, hogy a természetvédelemre és a hazaszeretetre emlékeztesse a magyarokat.

Az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó cégcsoport évente mintegy 4 milliárd forintot fordít az erdők infrastruktúrájának működtetésére, fenntartására. Jelenleg 22 milliárd forint értékben zajlanak az állami erdőkben ökoturisztikai fejlesztések - közölte.

Mindez jól mutatja, hogy ez elmúlt években átértékelődött az erdők szerepe, kiemelten fontos szemponttá vált, hogy erdeink a köz javát szolgálják - húzta alá.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából felújított Magyarság Keresztje a Veszprém megyei Olaszfaluhoz tartozó Alsóperén 2020. június 11-én
A nemzeti összetartozás napja alkalmából felújított Magyarság Keresztje a Veszprém megyei Olaszfaluhoz tartozó Alsóperén 2020. június 11-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Verga Zrt. az elmúlt években felújította a Nádasdy-arborétumot, új vadászházat épített, kialakította a Példaképek Emlékparkját és a Szent Imre Kápolnában helyezte el a Magyar Királyi Királyszállási erdőigazgatóság erdészei által 1938-ban készíttetett harangot - mondta Szentpéteri Sándor.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a kereszt azt szimbolizálja, hogy a trianoni diktátummal nem lehetett megfosztani a magyarokat a magyarságtudattól, az összetartozás érzése száz év után is erős.

A kormány szándéka, hogy „ne feledjük Trianont”, hiszen minden magyar felelős minden magyarért, a kereszt ezt az összetartozást hirdeti - közölte.

Kapcsolódó írásaink

Imáikban fűzik össze a szétszakadt szálakat

ĀSzámunkra, magyar katolikusok számára nagyon fontos az államhatárokontúlmutató összetartozás. Ez szimbolikusan abban is megnyilvánul, hogy mindenütt ugyanazt a magyar nyelvű misekönyvet használjuk – mondta Tóth Tamás