Belföld

Korózs Lajos szennyesét mossa az MSZP

Minden összeér, Ujhelyi István fősajtósa, a Népszabadság korábbi újságírója készítette az elhíresült álmentős videót, a szocialista gyűlöletpolitikus csak mikrofonállvány volt

Az MSZP bejelentette, hogy belső vizsgálatot indít az álmentős nővel készült botrányos videó kapcsán, amelyben Korózs Lajos országgyűlési képviselő volt a riporter. Úgy tűnik, most is az a forgatókönyv készül, hogy Korózst kimossa pártja a botrányból.

Korózs Lajos szennyesét mossa az MSZP
Korózst már pártja is felmentette Szakács László elnökhelyettes tolmácsolásában
Fotó: MH/Purger Tamás

Tovább gyűrűzik a Korózs-saga: a 168 Óra kiderítette, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő asszisztense, a Népszabadság egykori újságírója, Szalay Tamás Lajos készítette a Korózs Lajos nevével fémjelzett, hírhedt álmentős videót. Szalay a Facebook-oldalán Ujhelyivel együtt kitett egy bejegyzést, amelyben azt írja, ő csak technikai segítséget nyújtott a videó elkészítéséhez.

Az MSZP-ben eközben bejelentették, belső vizsgálat indul, ám azt már előre közölték, hogy nem Korózs hibázott. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV-ben kifejtette: a pártban egy kommunikációs stáb döntött a videó elkészítéséről. Szakács leszögezte, Korózsnak nem kell lemondania a történtek miatt. Arra a kérdésre, hogy ki a felelős, az elnökhelyettes azt válaszolta: az, aki előkészítette és elkészítette a videót. Vagyis ezek szerint Szalay Tamás Lajos.

Mint már megírtuk, az MSZP Facebook-oldalán a hétvégén megjelent egy videó, amelyben Korózs Lajos, a baloldali párt országgyűlési képviselője Németh Athinával beszélget a kormány által elrendelt kórházkiürítés állítólagos áldozatairól. A nőről az MSZP-s politikus azt állította, főállásban mentőtiszt, és Németh is így állította be magát. Hamar kiderült azonban: a nő nem szerepel sem a mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A tárca álláspontja szerint a videóban elhangzott hamis állítások a jelen veszélyhelyzetben különösen alkalmasak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ekképp a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására.

Az MSZP nem először bukik le konspirált házi videó készítésével. Ismert, hogy 2013 októberében Baján, egy időközi választás előtt dobtak be hasonló videót, amelyben a szereplők azt állították: a Fidesz tűzifáért vásárol a városban szavazatokat. A hírbomba azonban nem robbant, mi több, a rendőrségi nyomozás gyorsan kiderítette, hogy a film szereplői csupán eljátszották a szavazatvásárlásos históriát. A fő konspirátor az a Kőrös Gusztáv, solti kisebbségi képviselő volt, aki a botrány kipattanásáig a DK-t „erősítette”.

Az eset maga alá temetett néhány szocialista kishalat: kiderült, hogy Gavra Gábort, a videót elsőként publikáló Hvg.hu főszerkesztőjét berendelték az MSZP pártszékházába a felvételért, ahol Déri Balázs, az MSZP-frakció kommunikációs vezetője, a párt kommunikációs igazgatója adta át neki a CD-t. Déri és Gavra lemondott posztjáról, de a nagyhalak akkor is megúszták. Úgy tűnik, most is ez a forgatókönyv: Korózst kimossa a párt a botrányból, Szalayt odadobnák koncnak.

Korózs a közelmúltban parlamenti képviselőtársát pocskondiázta útszéli stílusban a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyében. „Odaküldik ezt a nyomorult Horváth Lászlót bohócnak? Nem tudok rá mit mondani, ez az ember embernek is hitvány, nemhogy parlamenti képviselőnek. Odamegy uszítani. Undorodom tőle, amit csinál, gyűlölöm őket ezért a mentalitásért” – így mocskolódott Korózs a Hír TV kérdésére reagálva.

Németh Athina álmentősről az már bebizonyosodott, sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Samaritánus Mentőszolgálat kötelékében nem állt, most az RTL Klub kiderítette: a nő az utóbbi szervezet átmeneti szállásán húzta meg magát pár évig. Úgy tűnik, a tények a baloldali pártokat nem nagyon izgatják.

Volner János független parlamenti képviselő tegnap a Kossuth rádióban lemondásra szólította fel Korózst. Bebizonyosodott – fogalmazott –, hogy hírhamisítás történt az MSZP-s képviselő részéről, akinek kötelessége lenne bocsánatot kérni az állampolgároktól. Ha a hamisítást a népjóléti bizottság elnökeként követi valaki el, akkor kötelessége lemondani a tisztségéről.

Kapcsolódó írásaink